Kleurrijke bloempotjes
Kleurrijke bloempotjes

Kleurrijke bloempotjes

40 min.
Tussendoortje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 250 kcal
Vet 13.3 g
Koolhydraat 29.1 g
Eiwit 3.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  2. Meng de boter en de suiker goed in een kom.

  3. Voeg één voor één de eieren toe en mix tot een luchtige massa.

  4. Zeef de bloem en voeg ze beetje bij beetje toe. Voeg daarna de melk toe.

  5. Giet het deeg in een vierkante cakevorm en bak 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen.

  6. Snij de cake in vierkantjes van ± 4 cm. Verwarm het glazuur en doe wat op elk vierkantje. Snij uit het snoeppapier bloemblaadjes van ± 3 cm diameter. Prik 3 à 4 blaadjes op een chocoladestokje en plaats in het midden een gommetje als hart van de bloem. Steek daarna 1 of 2 bloemetjes in elk stukje cake.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  2. Meng de boter en de suiker goed in een kom.

  3. Voeg één voor één de eieren toe en mix tot een luchtige massa.

  4. Zeef de bloem en voeg ze beetje bij beetje toe. Voeg daarna de melk toe.

  5. Giet het deeg in een vierkante cakevorm en bak 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen.

  6. Snij de cake in vierkantjes van ± 4 cm. Verwarm het glazuur en doe wat op elk vierkantje. Snij uit het snoeppapier bloemblaadjes van ± 3 cm diameter. Prik 3 à 4 blaadjes op een chocoladestokje en plaats in het midden een gommetje als hart van de bloem. Steek daarna 1 of 2 bloemetjes in elk stukje cake.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 250 kcal
Vet 13.3 g
Koolhydraat 29.1 g
Eiwit 3.2 g

Bekijk het recept digitaal