Kleurrijke fruitcake
Kleurrijke fruitcake

Kleurrijke fruitcake

Dessert
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 286 kcal
Vet 12.7 g
Koolhydraat 37.6 g
Eiwit 4.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.) - Snij de nectarines of perziken in 2 en dan in halvemaantjes. - Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij grote aardbeien in 2. - Rasp de schil van de halve sinaasappel.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Mix 100 g boter met de suiker en de zure room tot een gladde massa. Voeg de eieren een voor een toe en klop goed met de mixer. Voeg de sinaasappelzeste en het vanillearoma toe.

  6. Zeef 210 g bloem boven het mengsel en meng tot een glad geheel.

  7. Vet een springvorm (Ø 24 cm) in met 1 eetl. boter en bestrooi met 1 eetl. bloem. Giet het deeg in de vorm.

  8. Verdeel het fruit over het deeg, zonder het er in te duwen.

  9. Bak de cake 60 à 70 min. in de voorverwarmde oven. Dek de laatste 15 min. af met aluminiumfolie zodat hij niet verbrandt. De cake is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.

  10. Haal de cake uit de oven en laat 15 min. afkoelen in de vorm. Haal daarna uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi eventueel met bloemsuiker en versier met wat muntblaadjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.) - Snij de nectarines of perziken in 2 en dan in halvemaantjes. - Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij grote aardbeien in 2. - Rasp de schil van de halve sinaasappel.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Mix 100 g boter met de suiker en de zure room tot een gladde massa. Voeg de eieren een voor een toe en klop goed met de mixer. Voeg de sinaasappelzeste en het vanillearoma toe.

  6. Zeef 210 g bloem boven het mengsel en meng tot een glad geheel.

  7. Vet een springvorm (Ø 24 cm) in met 1 eetl. boter en bestrooi met 1 eetl. bloem. Giet het deeg in de vorm.

  8. Verdeel het fruit over het deeg, zonder het er in te duwen.

  9. Bak de cake 60 à 70 min. in de voorverwarmde oven. Dek de laatste 15 min. af met aluminiumfolie zodat hij niet verbrandt. De cake is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.

  10. Haal de cake uit de oven en laat 15 min. afkoelen in de vorm. Haal daarna uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi eventueel met bloemsuiker en versier met wat muntblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 286 kcal
Vet 12.7 g
Koolhydraat 37.6 g
Eiwit 4.5 g

Bekijk het recept digitaal