Kleurrijke groentebrochette met gemarineerde halloumi
Kleurrijke groentebrochette met gemarineerde halloumi

Kleurrijke groentebrochette met gemarineerde halloumi

25 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 318 kcal
Vet 25.7 g
Koolhydraat 5.1 g
Eiwit 16.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 30 min. marineren)

  3. Snij de halloumi in 24 stukjes van ± 1 cm dik.

  4. Snipper de verse kruiden fijn.

  5. Meng de helft van de kruiden met 3 eetl. olijfolie. Kruid goed met zwarte peper en zout en laat er de stukjes halloumi 30 min. in marineren.

  6. Snij intussen de ongeschilde courgette in 32 lange, brede linten met een dunschiller.

  7. Bereiding:
  8. Rijg een courgettelint in accordeonvorm op een brochettestokje. Steek er daarna een stukje halloumi, een kerstomaat en nog een courgettelint op. Ga verder met halloumi, een kerstomaat in een andere kleur en een courgettelint. Eindig met een stukje halloumi en een courgettelint. Maak zo 8 brochettes.

  9. Bak de brochettes ± 4 min. op de barbecue of in een hete grillpan zonder vetstof.

  10. Snij intussen de rest van de kerstomaten in 4 en meng samen met de rest van de fijngesnipperde kruiden en 1 eetl. olijfolie. Kruid goed met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 30 min. marineren)

  3. Snij de halloumi in 24 stukjes van ± 1 cm dik.

  4. Snipper de verse kruiden fijn.

  5. Meng de helft van de kruiden met 3 eetl. olijfolie. Kruid goed met zwarte peper en zout en laat er de stukjes halloumi 30 min. in marineren.

  6. Snij intussen de ongeschilde courgette in 32 lange, brede linten met een dunschiller.

  7. Bereiding:
  8. Rijg een courgettelint in accordeonvorm op een brochettestokje. Steek er daarna een stukje halloumi, een kerstomaat en nog een courgettelint op. Ga verder met halloumi, een kerstomaat in een andere kleur en een courgettelint. Eindig met een stukje halloumi en een courgettelint. Maak zo 8 brochettes.

  9. Bak de brochettes ± 4 min. op de barbecue of in een hete grillpan zonder vetstof.

  10. Snij intussen de rest van de kerstomaten in 4 en meng samen met de rest van de fijngesnipperde kruiden en 1 eetl. olijfolie. Kruid goed met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 318 kcal
Vet 25.7 g
Koolhydraat 5.1 g
Eiwit 16.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Bruin Abdijbier Wijn Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva - Miguel Torres Central Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal