- Bewaar

- Bewaar
Kleurrijke groentepita
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper het knoflook en de uien fijn.
-
Hak de diepgevroren paprikareepjes in kleinere stukjes.
-
Gebruik je verse paprika's, verwijder dan eerst de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in stukjes.
-
Snij de selder in blokjes van 1/2 cm.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook 2 à 3 min. glazig.
-
Voeg de stukjes selder en paprika toe en overgiet met de groentebouillon.
-
Roer er de tomatenpuree en de harissa onder en laat 20 à 30 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Roer er 5 min. voor het einde van de kooktijd de kikkererwten onder. Kruid met peper en zout.
-
Rooster intussen de pitabroodjes in een broodrooster of onder de ovengrill.
-
Snij de pitabroodjes halfopen en vul met de groentemengeling.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper het knoflook en de uien fijn.
-
Hak de diepgevroren paprikareepjes in kleinere stukjes.
-
Gebruik je verse paprika's, verwijder dan eerst de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in stukjes.
-
Snij de selder in blokjes van 1/2 cm.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook 2 à 3 min. glazig.
-
Voeg de stukjes selder en paprika toe en overgiet met de groentebouillon.
-
Roer er de tomatenpuree en de harissa onder en laat 20 à 30 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Roer er 5 min. voor het einde van de kooktijd de kikkererwten onder. Kruid met peper en zout.
-
Rooster intussen de pitabroodjes in een broodrooster of onder de ovengrill.
-
Snij de pitabroodjes halfopen en vul met de groentemengeling.