- Bewaar

- Bewaar
Kleurrijke groenteschotel met tortillachips
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Citroen Wijn Pouilly-Fumé A.O.P. `La Tuilerie'
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Bak de spekblokjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Kruid met 1 mespunt cayennepeper en laat afkoelen.
-
Snij intussen de kerstomaten in 6.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado's in kleine blokjes. Besprenkel met 2 eetl. limoensap.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de halve paprika en snij in kleine blokjes.
-
Snij de lente-uitjes en de rode ui in fijne ringen.
-
Meng de mayonaise in een kommetje met de zure room, 1 mespunt cayennepeper en limoensap naar smaak (hou een beetje over voor de afwerking).
-
Snipper de koriander fijn. Hou enkele takjes apart voor de afwerking.
-
Bereiding:
-
Meng de spekblokjes, de paprikablokjes, de lente-uitjes, de stukjes tomaat, de uitgelekte maïs en de fijngesnipperde koriander goed onder elkaar. Kruid met zout en roer er de avocadoblokjes onder.
-
Zet het kommetje dipsaus in het midden van een grote schaal. Schik er de rucola rond en verdeel de groentemengeling over de rucola.
-
Versier met de uiringen en de takjes koriander. Schuif de tortillachips onder de groenten langs de rand van de schaal.
-
Besprenkel de schotel met een beetje limoensap.
- U kan dit gerecht ook op bordjes serveren. Of laat iedereen zelf wat groentjes op een bordje scheppen. - Deze groenteschotel kan u volledig vooraf klaar maken. Leg de tortillachips net voor het serveren op de schaal.
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Citroen Wijn Pouilly-Fumé A.O.P. `La Tuilerie'
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Bak de spekblokjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Kruid met 1 mespunt cayennepeper en laat afkoelen.
-
Snij intussen de kerstomaten in 6.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado's in kleine blokjes. Besprenkel met 2 eetl. limoensap.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de halve paprika en snij in kleine blokjes.
-
Snij de lente-uitjes en de rode ui in fijne ringen.
-
Meng de mayonaise in een kommetje met de zure room, 1 mespunt cayennepeper en limoensap naar smaak (hou een beetje over voor de afwerking).
-
Snipper de koriander fijn. Hou enkele takjes apart voor de afwerking.
-
Bereiding:
-
Meng de spekblokjes, de paprikablokjes, de lente-uitjes, de stukjes tomaat, de uitgelekte maïs en de fijngesnipperde koriander goed onder elkaar. Kruid met zout en roer er de avocadoblokjes onder.
-
Zet het kommetje dipsaus in het midden van een grote schaal. Schik er de rucola rond en verdeel de groentemengeling over de rucola.
-
Versier met de uiringen en de takjes koriander. Schuif de tortillachips onder de groenten langs de rand van de schaal.
-
Besprenkel de schotel met een beetje limoensap.
- U kan dit gerecht ook op bordjes serveren. Of laat iedereen zelf wat groentjes op een bordje scheppen. - Deze groenteschotel kan u volledig vooraf klaar maken. Leg de tortillachips net voor het serveren op de schaal.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Citroen Wijn Pouilly-Fumé A.O.P. `La Tuilerie'