Kleurrijke groenteschotel met tortillachips
Kleurrijke groenteschotel met tortillachips

Kleurrijke groenteschotel met tortillachips

30 min.
Voorgerecht
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 487 kcal
Vet 38.9 g
Koolhydraat 22.5 g
Eiwit 9.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Bak de spekblokjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Kruid met 1 mespunt cayennepeper en laat afkoelen.

  4. Snij intussen de kerstomaten in 6.

  5. Snij het vruchtvlees van de avocado's in kleine blokjes. Besprenkel met 2 eetl. limoensap.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de halve paprika en snij in kleine blokjes.

  7. Snij de lente-uitjes en de rode ui in fijne ringen.

  8. Meng de mayonaise in een kommetje met de zure room, 1 mespunt cayennepeper en limoensap naar smaak (hou een beetje over voor de afwerking).

  9. Snipper de koriander fijn. Hou enkele takjes apart voor de afwerking.

  10. Bereiding:
  11. Meng de spekblokjes, de paprikablokjes, de lente-uitjes, de stukjes tomaat, de uitgelekte maïs en de fijngesnipperde koriander goed onder elkaar. Kruid met zout en roer er de avocadoblokjes onder.

  12. Zet het kommetje dipsaus in het midden van een grote schaal. Schik er de rucola rond en verdeel de groentemengeling over de rucola.

  13. Versier met de uiringen en de takjes koriander. Schuif de tortillachips onder de groenten langs de rand van de schaal.

  14. Besprenkel de schotel met een beetje limoensap.

Tip

- U kan dit gerecht ook op bordjes serveren. Of laat iedereen zelf wat groentjes op een bordje scheppen. - Deze groenteschotel kan u volledig vooraf klaar maken. Leg de tortillachips net voor het serveren op de schaal.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Bak de spekblokjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Kruid met 1 mespunt cayennepeper en laat afkoelen.

  4. Snij intussen de kerstomaten in 6.

  5. Snij het vruchtvlees van de avocado's in kleine blokjes. Besprenkel met 2 eetl. limoensap.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de halve paprika en snij in kleine blokjes.

  7. Snij de lente-uitjes en de rode ui in fijne ringen.

  8. Meng de mayonaise in een kommetje met de zure room, 1 mespunt cayennepeper en limoensap naar smaak (hou een beetje over voor de afwerking).

  9. Snipper de koriander fijn. Hou enkele takjes apart voor de afwerking.

  10. Bereiding:
  11. Meng de spekblokjes, de paprikablokjes, de lente-uitjes, de stukjes tomaat, de uitgelekte maïs en de fijngesnipperde koriander goed onder elkaar. Kruid met zout en roer er de avocadoblokjes onder.

  12. Zet het kommetje dipsaus in het midden van een grote schaal. Schik er de rucola rond en verdeel de groentemengeling over de rucola.

  13. Versier met de uiringen en de takjes koriander. Schuif de tortillachips onder de groenten langs de rand van de schaal.

  14. Besprenkel de schotel met een beetje limoensap.

Tip

- U kan dit gerecht ook op bordjes serveren. Of laat iedereen zelf wat groentjes op een bordje scheppen. - Deze groenteschotel kan u volledig vooraf klaar maken. Leg de tortillachips net voor het serveren op de schaal.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 487 kcal
Vet 38.9 g
Koolhydraat 22.5 g
Eiwit 9.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Citroen Wijn Pouilly-Fumé A.O.P. `La Tuilerie'

Bekijk het recept digitaal