Kleurrijke taco met chateaubriandreepjes
Kleurrijke taco met chateaubriandreepjes

Kleurrijke taco met chateaubriandreepjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 568 kcal
Vet 33.2 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 26.6 g
Suiker 9.4 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 36.8 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de ongeschilde komkommer in lange linten met een dunschiller.

  4. Snij de Romeinse slaharten in fijne reepjes.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika en snij in reepjes.

  6. Snij het vruchtvlees van de avocado's in blokjes. Besprenkel met de helft van het limoensap.

  7. Pluk de koriander en snipper fijn.

  8. Spoel de zoete maïs onder koud water en laat uitlekken.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Bereiding:
  11. Verwarm de tacokuipjes in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  12. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de biefstukken ± 3 min. aan elke kant. Kruid met de kruidenmix voor taco's. Haal uit de pan en laat 5 min. rusten onder zilverpapier. Snij in reepjes.

  13. Meng intussen de Griekse yoghurt met de rest van het limoensap en de helft van de koriander.

  14. Verdeel de groenten, de avocado en de maïs over de tacokuipjes. Leg er enkele reepjes biefstuk bovenop. Lepel er nog wat Griekse yoghurt over en bestrooi met de rest van de koriander.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 1 aardappel en snij in blokjes. Snij 50 g zoete puntpaprika in stukjes. Schil 50 g komkommer en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij in blokjes. 2 Kook de aardappel 20 min. gaar in water. Voeg na 10 min. de zoete puntpaprika toe en nog 5 min. later de komkommer. Giet af. 3 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 30 g biefstuk 5 min. Snij in hapklare stukjes en meng met de groenten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de ongeschilde komkommer in lange linten met een dunschiller.

  4. Snij de Romeinse slaharten in fijne reepjes.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika en snij in reepjes.

  6. Snij het vruchtvlees van de avocado's in blokjes. Besprenkel met de helft van het limoensap.

  7. Pluk de koriander en snipper fijn.

  8. Spoel de zoete maïs onder koud water en laat uitlekken.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Bereiding:
  11. Verwarm de tacokuipjes in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  12. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de biefstukken ± 3 min. aan elke kant. Kruid met de kruidenmix voor taco's. Haal uit de pan en laat 5 min. rusten onder zilverpapier. Snij in reepjes.

  13. Meng intussen de Griekse yoghurt met de rest van het limoensap en de helft van de koriander.

  14. Verdeel de groenten, de avocado en de maïs over de tacokuipjes. Leg er enkele reepjes biefstuk bovenop. Lepel er nog wat Griekse yoghurt over en bestrooi met de rest van de koriander.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 1 aardappel en snij in blokjes. Snij 50 g zoete puntpaprika in stukjes. Schil 50 g komkommer en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij in blokjes. 2 Kook de aardappel 20 min. gaar in water. Voeg na 10 min. de zoete puntpaprika toe en nog 5 min. later de komkommer. Giet af. 3 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 30 g biefstuk 5 min. Snij in hapklare stukjes en meng met de groenten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 568 kcal
Vet 33.2 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 26.6 g
Suiker 9.4 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 36.8 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Michel Torino Malbec Reserva Cafayate Valley - Argentinië

Bekijk het recept digitaal