Kleurrijke zandkoekjes
Kleurrijke zandkoekjes

Kleurrijke zandkoekjes

20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 194 kcal
Vet 13.2 g
Verzadigd vet 8.7 g
Koolhydraat 17.9 g
Suiker 11.6 g
Vezel 0 g
Eiwit 0.9 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de boter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen.

  3. Roer de boter los in een mengkom en voeg de mix voor zandkoekjes toe. Kneed met uw handen of met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg.

  4. Verdeel het deeg in 3. Bestrooi het werkblad met wat bloem en rol elk deel tot een bolletje. Wikkel in vershoudfolie en zet 15 min. in de koelkast.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  7. Rol het deeg uit en steek er koekjes uit met uitsteekvormpjes naar keuze. Verdeel over een bakplaat met bakpapier.

  8. Bak de koekjes 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  9. Meng intussen de bloemsuiker met het citroensap en 3 eetl. water. Verdeel het glazuur in 3 porties en voeg aan elke portie enkele druppels kleurstof toe (gebruik voor elke portie een andere kleur).

  10. Verdeel het glazuur over de afgekoelde koekjes en bestrooi met regenboogfantasie naar keuze.

  11. Afwerking:
  12. U kan de koekjes ongeveer 1 week bewaren in een koekjestrommel.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de boter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen.

  3. Roer de boter los in een mengkom en voeg de mix voor zandkoekjes toe. Kneed met uw handen of met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg.

  4. Verdeel het deeg in 3. Bestrooi het werkblad met wat bloem en rol elk deel tot een bolletje. Wikkel in vershoudfolie en zet 15 min. in de koelkast.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  7. Rol het deeg uit en steek er koekjes uit met uitsteekvormpjes naar keuze. Verdeel over een bakplaat met bakpapier.

  8. Bak de koekjes 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  9. Meng intussen de bloemsuiker met het citroensap en 3 eetl. water. Verdeel het glazuur in 3 porties en voeg aan elke portie enkele druppels kleurstof toe (gebruik voor elke portie een andere kleur).

  10. Verdeel het glazuur over de afgekoelde koekjes en bestrooi met regenboogfantasie naar keuze.

  11. Afwerking:
  12. U kan de koekjes ongeveer 1 week bewaren in een koekjestrommel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 194 kcal
Vet 13.2 g
Verzadigd vet 8.7 g
Koolhydraat 17.9 g
Suiker 11.6 g
Vezel 0 g
Eiwit 0.9 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal