- Bewaar

- Bewaar
Kleurrijke zandkoekjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de boter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen.
-
Roer de boter los in een mengkom en voeg de mix voor zandkoekjes toe. Kneed met uw handen of met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg.
-
Verdeel het deeg in 3. Bestrooi het werkblad met wat bloem en rol elk deel tot een bolletje. Wikkel in vershoudfolie en zet 15 min. in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 150 °C.
-
Rol het deeg uit en steek er koekjes uit met uitsteekvormpjes naar keuze. Verdeel over een bakplaat met bakpapier.
-
Bak de koekjes 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Meng intussen de bloemsuiker met het citroensap en 3 eetl. water. Verdeel het glazuur in 3 porties en voeg aan elke portie enkele druppels kleurstof toe (gebruik voor elke portie een andere kleur).
-
Verdeel het glazuur over de afgekoelde koekjes en bestrooi met regenboogfantasie naar keuze.
-
Afwerking:
-
U kan de koekjes ongeveer 1 week bewaren in een koekjestrommel.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de boter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen.
-
Roer de boter los in een mengkom en voeg de mix voor zandkoekjes toe. Kneed met uw handen of met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg.
-
Verdeel het deeg in 3. Bestrooi het werkblad met wat bloem en rol elk deel tot een bolletje. Wikkel in vershoudfolie en zet 15 min. in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 150 °C.
-
Rol het deeg uit en steek er koekjes uit met uitsteekvormpjes naar keuze. Verdeel over een bakplaat met bakpapier.
-
Bak de koekjes 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Meng intussen de bloemsuiker met het citroensap en 3 eetl. water. Verdeel het glazuur in 3 porties en voeg aan elke portie enkele druppels kleurstof toe (gebruik voor elke portie een andere kleur).
-
Verdeel het glazuur over de afgekoelde koekjes en bestrooi met regenboogfantasie naar keuze.
-
Afwerking:
-
U kan de koekjes ongeveer 1 week bewaren in een koekjestrommel.