Knapperig quinoaslaatje met linzen
Knapperig quinoaslaatje met linzen

Knapperig quinoaslaatje met linzen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 738 kcal
Vet 12 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 64.1 g
Suiker 11.8 g
Vezel 13.1 g
Eiwit 15.8 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snij de rode ui heel fijn.

  5. Snij de ongeschilde komkommer in blokjes van 1 cm.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika en snij in blokjes.

  7. Snipper de platte peterselie fijn.

  8. Bereiding:
  9. Kook de linzen samen met de tijm ± 35 min. gaar in de groentebouillon. Giet af en laat afkoelen.

  10. Spoel ondertussen de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.

  11. Meng de quinoa met de linzen, de komkommer, de zoete puntpaprika, de rode ui en de platte peterselie. Breng op smaak met de olijfolie, de appelazijn, peper en zout.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snij de rode ui heel fijn.

  5. Snij de ongeschilde komkommer in blokjes van 1 cm.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika en snij in blokjes.

  7. Snipper de platte peterselie fijn.

  8. Bereiding:
  9. Kook de linzen samen met de tijm ± 35 min. gaar in de groentebouillon. Giet af en laat afkoelen.

  10. Spoel ondertussen de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.

  11. Meng de quinoa met de linzen, de komkommer, de zoete puntpaprika, de rode ui en de platte peterselie. Breng op smaak met de olijfolie, de appelazijn, peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 738 kcal
Vet 12 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 64.1 g
Suiker 11.8 g
Vezel 13.1 g
Eiwit 15.8 g
Zout 1.4 g

Bekijk het recept digitaal