Knoflooksoep met sla en kervel
Knoflooksoep met sla en kervel

Knoflooksoep met sla en kervel

30 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 216 kcal
Vet 6.2 g
Koolhydraat 29.2 g
Eiwit 10.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de sla grof.

  3. Snij de knoflooktenen in vier en de aardappelen in stukjes.

  4. Bereiding:
  5. Breng in een ruime kookpan 1/2 L water aan de kook met de geconcentreerde melk en het bouillonblokje met fijne tuinkruiden.

  6. Voeg de knoflook, de aardappelstukjes, de gesneden sla en 3 diepgevroren kervelbolletjes toe.

  7. Kruid met tijm, basilicum en oregano. Breng aan de kook en laat nog ± 15 min. op een zacht vuur sudderen.

  8. Mix de soep fijn en leng ze, indien nodig, aan met wat water.

  9. Afwerking:
  10. Dien de soep heet op en geef er geroosterd brood met tapenade bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de sla grof.

  3. Snij de knoflooktenen in vier en de aardappelen in stukjes.

  4. Bereiding:
  5. Breng in een ruime kookpan 1/2 L water aan de kook met de geconcentreerde melk en het bouillonblokje met fijne tuinkruiden.

  6. Voeg de knoflook, de aardappelstukjes, de gesneden sla en 3 diepgevroren kervelbolletjes toe.

  7. Kruid met tijm, basilicum en oregano. Breng aan de kook en laat nog ± 15 min. op een zacht vuur sudderen.

  8. Mix de soep fijn en leng ze, indien nodig, aan met wat water.

  9. Afwerking:
  10. Dien de soep heet op en geef er geroosterd brood met tapenade bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 216 kcal
Vet 6.2 g
Koolhydraat 29.2 g
Eiwit 10.4 g

Bekijk het recept digitaal