- Bewaar

- Bewaar
Knoflooksoep met zalmhapjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij het preiwit, de aardappelen en de sjalot grof.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Pel de bollen knoflook, snij de teentjes in twee en verwijder de kiem. Breng water aan de kook en leg er de teentjes knoflook in gedurende 2 min. Giet af, neem vers water en herhaal dit nog eens.
-
Maak met een dunschiller schilfers van de pecorino.
-
Laat het bladerdeeg ontdooien en snij in 8 gelijke delen.
-
Snij de zalm in 8 stukken en leg op het bladerdeeg. Sluit de bladerdeeghapjes door de uiteinden van elk stuk naar het midden te brengen. Klop het ei los met een vork en strijk er de bladerdeeghapjes mee in.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en laat de prei, de aardappelen en de sjalot gedurende 2 min. sudderen.
-
Voeg het knoflook toe en giet de witte wijn en de bouillon over de groenten. Laat nog 20 min. sudderen.
-
Leg de bladerdeeghapjes op een beboterde ovenplaat en schuif gedurende 15 à 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven tot ze goudgeel zijn.
-
Mix de soep fijn, kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de soep in diepe borden en bestrooi rijkelijk met fijngesnipperde peterselie en schilfers pecorino. Versier elk bord met 2 bladerdeeghapjes met zalm.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij het preiwit, de aardappelen en de sjalot grof.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Pel de bollen knoflook, snij de teentjes in twee en verwijder de kiem. Breng water aan de kook en leg er de teentjes knoflook in gedurende 2 min. Giet af, neem vers water en herhaal dit nog eens.
-
Maak met een dunschiller schilfers van de pecorino.
-
Laat het bladerdeeg ontdooien en snij in 8 gelijke delen.
-
Snij de zalm in 8 stukken en leg op het bladerdeeg. Sluit de bladerdeeghapjes door de uiteinden van elk stuk naar het midden te brengen. Klop het ei los met een vork en strijk er de bladerdeeghapjes mee in.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en laat de prei, de aardappelen en de sjalot gedurende 2 min. sudderen.
-
Voeg het knoflook toe en giet de witte wijn en de bouillon over de groenten. Laat nog 20 min. sudderen.
-
Leg de bladerdeeghapjes op een beboterde ovenplaat en schuif gedurende 15 à 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven tot ze goudgeel zijn.
-
Mix de soep fijn, kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de soep in diepe borden en bestrooi rijkelijk met fijngesnipperde peterselie en schilfers pecorino. Versier elk bord met 2 bladerdeeghapjes met zalm.