Knolselderpuree met champignonmix en spiegeleitje

Knolselderpuree met champignonmix en spiegeleitje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 358 kcal
Vet 13.9 g
Verzadigd vet 3.1 g
Koolhydraat 35.5 g
Suiker 8.7 g
Vezel 13 g
Eiwit 16.3 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de groenekool in fijne reepjes. Breng lichtgezouten water aan de kook en dompel de reepjes 2 à 3 min. onder.

  4. Schil de knolselder en de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen en de knolselder 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn. Roer er de melk onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 min. glazig. Voeg de champignons toe en laat 3 min. mee bakken. Roer er de groenekool onder en laat nog 2 à 3 min. opwarmen. Kruid met peper en zout.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak 4 spiegeleieren. Kruid met peper en zout.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding: 25 min. 1 Schil 100 g knolselder en 50 g aardappel en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in water. 2 Klop intussen 1 ei los. Voeg de laatste 5 min. de helft toe aan de groenten. Giet af. 3 Mix fijn en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de groenekool in fijne reepjes. Breng lichtgezouten water aan de kook en dompel de reepjes 2 à 3 min. onder.

  4. Schil de knolselder en de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen en de knolselder 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn. Roer er de melk onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 min. glazig. Voeg de champignons toe en laat 3 min. mee bakken. Roer er de groenekool onder en laat nog 2 à 3 min. opwarmen. Kruid met peper en zout.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak 4 spiegeleieren. Kruid met peper en zout.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding: 25 min. 1 Schil 100 g knolselder en 50 g aardappel en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in water. 2 Klop intussen 1 ei los. Voeg de laatste 5 min. de helft toe aan de groenten. Giet af. 3 Mix fijn en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 358 kcal
Vet 13.9 g
Verzadigd vet 3.1 g
Koolhydraat 35.5 g
Suiker 8.7 g
Vezel 13 g
Eiwit 16.3 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Saint-Véran A.O.P. 'La Charmée' Cave de Prissé

Bekijk het recept digitaal