Knolseldersoep met balletjes
Knolseldersoep met balletjes

Knolseldersoep met balletjes

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 216 kcal
Vet 12.6 g
Koolhydraat 16.1 g
Eiwit 9.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de knolselder en snij in grove stukken.

  4. Snipper het preiwit fijn.

  5. Meng de eidooier en het paneermeel onder het gehakt en kruid met peper en zout. Rol er kleine soepballetjes van.

  6. Snij de ongeschilde appelen in stukjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de prei samen met de appelen 5 min.

  9. Voeg de knolselder en het laurierblaadje toe en overgiet met de kippenbouillon. Laat 20 min. koken.

  10. Bak ondertussen de balletjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  11. Verwijder het laurierblaadje en mix tot een gladde soep.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de soep over diepe borden of kommetjes en leg er de balletjes in.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de knolselder en snij in grove stukken.

  4. Snipper het preiwit fijn.

  5. Meng de eidooier en het paneermeel onder het gehakt en kruid met peper en zout. Rol er kleine soepballetjes van.

  6. Snij de ongeschilde appelen in stukjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de prei samen met de appelen 5 min.

  9. Voeg de knolselder en het laurierblaadje toe en overgiet met de kippenbouillon. Laat 20 min. koken.

  10. Bak ondertussen de balletjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  11. Verwijder het laurierblaadje en mix tot een gladde soep.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de soep over diepe borden of kommetjes en leg er de balletjes in.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 216 kcal
Vet 12.6 g
Koolhydraat 16.1 g
Eiwit 9.6 g

Bekijk het recept digitaal