- Bewaar

- Bewaar
Knolseldersoep met balletjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil de knolselder en snij in grove stukken.
-
Snipper het preiwit fijn.
-
Meng de eidooier en het paneermeel onder het gehakt en kruid met peper en zout. Rol er kleine soepballetjes van.
-
Snij de ongeschilde appelen in stukjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de prei samen met de appelen 5 min.
-
Voeg de knolselder en het laurierblaadje toe en overgiet met de kippenbouillon. Laat 20 min. koken.
-
Bak ondertussen de balletjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Verwijder het laurierblaadje en mix tot een gladde soep.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over diepe borden of kommetjes en leg er de balletjes in.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil de knolselder en snij in grove stukken.
-
Snipper het preiwit fijn.
-
Meng de eidooier en het paneermeel onder het gehakt en kruid met peper en zout. Rol er kleine soepballetjes van.
-
Snij de ongeschilde appelen in stukjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de prei samen met de appelen 5 min.
-
Voeg de knolselder en het laurierblaadje toe en overgiet met de kippenbouillon. Laat 20 min. koken.
-
Bak ondertussen de balletjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Verwijder het laurierblaadje en mix tot een gladde soep.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over diepe borden of kommetjes en leg er de balletjes in.