Knolseldersoep met room
Knolseldersoep met room

Knolseldersoep met room

45 min.
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 150 kcal
Vet 9.4 g
Koolhydraat 12.1 g
Eiwit 4.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Schil de knolselder en snij 2/3 in stukken. Snij de rest in kleine blokjes van 1/2 cm.

  5. Schil de aardappel en snij samen met het preiwit en de ui in stukken. Snipper het knoflook fijn.

  6. Pluk de blaadjes van de kervel.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het fijngesnipperde knoflook en de stukken ui en preiwit enkele min.

  9. Voeg de stukken aardappel en knolselder toe en overgiet met de kippenbouillon. Kruid met de tijm en het laurierblaadje. Breng aan de kook en laat 20 min. koken op een matig vuur.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de blokjes knolselder 5 min. beetgaar. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.

  11. Haal het laurierblaadje uit de kookpot en mix de soep fijn. Roer er de room onder en kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de soep over diepe borden en lepel enkele blokjes knolselder in het midden van elk bord.

  14. Versier met de kervelblaadjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Schil de knolselder en snij 2/3 in stukken. Snij de rest in kleine blokjes van 1/2 cm.

  5. Schil de aardappel en snij samen met het preiwit en de ui in stukken. Snipper het knoflook fijn.

  6. Pluk de blaadjes van de kervel.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het fijngesnipperde knoflook en de stukken ui en preiwit enkele min.

  9. Voeg de stukken aardappel en knolselder toe en overgiet met de kippenbouillon. Kruid met de tijm en het laurierblaadje. Breng aan de kook en laat 20 min. koken op een matig vuur.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de blokjes knolselder 5 min. beetgaar. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.

  11. Haal het laurierblaadje uit de kookpot en mix de soep fijn. Roer er de room onder en kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de soep over diepe borden en lepel enkele blokjes knolselder in het midden van elk bord.

  14. Versier met de kervelblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 150 kcal
Vet 9.4 g
Koolhydraat 12.1 g
Eiwit 4.1 g

Bekijk het recept digitaal