- Bewaar

- Bewaar
Koekjes voor piraten en prinsessen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
-
Meng ondertussen de bloem, de rietsuiker, de vanillesuiker, het zout en de kaneel.
-
Voeg de koude boter toe in klontjes, samen met het ei en de olijfolie. Meng alles goed met een keukenrobot of kneed met uw vingers.
-
Beboter een bakplaat of bedek ze met bakpapier. Maak van het deeg bolletjes zo groot als een noot. Druk plat met uw handpalm. Leg ze op de plaat en laat 15 à 20 min. bakken in de voorverwarmde oven. De koekjes zijn lichtbruin en nog een beetje zacht als u ze uit de oven haalt. Ze worden hard bij het afkoelen. Laat afkoelen op een rooster.
-
Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige kom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Dompel 12 koekjes voor de helft in de gesmolten chocolade.
-
Leg het zakje roze glazuur 10 min. in heet water. Dompel de 12 andere koekjes voor de helft in deze mengeling.
-
Afwerking:
-
Voor de piratenkoekjes:
-
Teken met de schrijfstiften 2 ogen op elk koekje. Plaats een bolletje op het ene oog en teken een piratenlapje op het andere. Teken de neus en een lachend mondje. U kan ook streepjes tekenen op het deel met chocolade, zo vormt het een bandana.
-
Voor de prinsessenkoekjes:
-
Teken 2 ogen op elk koekje en plak er 2 bolletjes op. Teken de neus en de mond, en een klein kroontje op het deel met glazuur.
Zelf roze glazuur maken U kan zelf roze glazuur maken door 2 à 3 eetl. bloemsuiker goed te mengen met een koffiel. grenadinesiroop. Smeer over de koekjes en laat hard worden.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
-
Meng ondertussen de bloem, de rietsuiker, de vanillesuiker, het zout en de kaneel.
-
Voeg de koude boter toe in klontjes, samen met het ei en de olijfolie. Meng alles goed met een keukenrobot of kneed met uw vingers.
-
Beboter een bakplaat of bedek ze met bakpapier. Maak van het deeg bolletjes zo groot als een noot. Druk plat met uw handpalm. Leg ze op de plaat en laat 15 à 20 min. bakken in de voorverwarmde oven. De koekjes zijn lichtbruin en nog een beetje zacht als u ze uit de oven haalt. Ze worden hard bij het afkoelen. Laat afkoelen op een rooster.
-
Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige kom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Dompel 12 koekjes voor de helft in de gesmolten chocolade.
-
Leg het zakje roze glazuur 10 min. in heet water. Dompel de 12 andere koekjes voor de helft in deze mengeling.
-
Afwerking:
-
Voor de piratenkoekjes:
-
Teken met de schrijfstiften 2 ogen op elk koekje. Plaats een bolletje op het ene oog en teken een piratenlapje op het andere. Teken de neus en een lachend mondje. U kan ook streepjes tekenen op het deel met chocolade, zo vormt het een bandana.
-
Voor de prinsessenkoekjes:
-
Teken 2 ogen op elk koekje en plak er 2 bolletjes op. Teken de neus en de mond, en een klein kroontje op het deel met glazuur.
Zelf roze glazuur maken U kan zelf roze glazuur maken door 2 à 3 eetl. bloemsuiker goed te mengen met een koffiel. grenadinesiroop. Smeer over de koekjes en laat hard worden.