Koekjesijs
Koekjesijs

Koekjesijs

20 min.
Dessert
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Haal het roomijs ± 10 min. vooraf uit de diepvries zodat het zachter wordt en makkelijker te bewerken is.

  3. Bereiding:
  4. Doe het roomijs in een grote mengkom en voeg de bresiliennenootjes, de chocoladepastilles of de fijngehakte chocolade toe. Verkruimel de amandelkoekjes boven het ijs en meng goed.

  5. Giet er de kandijsiroop over en schep om. Doe dit snel zodat het ijs niet smelt, er mogen nog slierten zichtbaar zijn.

  6. Doe het ijsmengsel terug in de doos van het ijs en laat enkele uren opstijven in de diepvries.

  7. Afwerking:
  8. Schep bolletjes uit het ijs en verwerk ze in een coupe met aardbeien of stukjes banaan.

  9. Of maak een fijn bord met een schijfje koekjesijs dat u versiert met enkele druppeltjes kandijsiroop, geroosterde amandelschilfers, stukjes fruit,… Bestuif het bord eventueel met wat kaneel.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Haal het roomijs ± 10 min. vooraf uit de diepvries zodat het zachter wordt en makkelijker te bewerken is.

  3. Bereiding:
  4. Doe het roomijs in een grote mengkom en voeg de bresiliennenootjes, de chocoladepastilles of de fijngehakte chocolade toe. Verkruimel de amandelkoekjes boven het ijs en meng goed.

  5. Giet er de kandijsiroop over en schep om. Doe dit snel zodat het ijs niet smelt, er mogen nog slierten zichtbaar zijn.

  6. Doe het ijsmengsel terug in de doos van het ijs en laat enkele uren opstijven in de diepvries.

  7. Afwerking:
  8. Schep bolletjes uit het ijs en verwerk ze in een coupe met aardbeien of stukjes banaan.

  9. Of maak een fijn bord met een schijfje koekjesijs dat u versiert met enkele druppeltjes kandijsiroop, geroosterde amandelschilfers, stukjes fruit,… Bestuif het bord eventueel met wat kaneel.

Bekijk het recept digitaal