- Bewaar

- Bewaar
Koekjesijs
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Haal het roomijs ± 10 min. vooraf uit de diepvries zodat het zachter wordt en makkelijker te bewerken is.
-
Bereiding:
-
Doe het roomijs in een grote mengkom en voeg de bresiliennenootjes, de chocoladepastilles of de fijngehakte chocolade toe. Verkruimel de amandelkoekjes boven het ijs en meng goed.
-
Giet er de kandijsiroop over en schep om. Doe dit snel zodat het ijs niet smelt, er mogen nog slierten zichtbaar zijn.
-
Doe het ijsmengsel terug in de doos van het ijs en laat enkele uren opstijven in de diepvries.
-
Afwerking:
-
Schep bolletjes uit het ijs en verwerk ze in een coupe met aardbeien of stukjes banaan.
-
Of maak een fijn bord met een schijfje koekjesijs dat u versiert met enkele druppeltjes kandijsiroop, geroosterde amandelschilfers, stukjes fruit,… Bestuif het bord eventueel met wat kaneel.
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Haal het roomijs ± 10 min. vooraf uit de diepvries zodat het zachter wordt en makkelijker te bewerken is.
-
Bereiding:
-
Doe het roomijs in een grote mengkom en voeg de bresiliennenootjes, de chocoladepastilles of de fijngehakte chocolade toe. Verkruimel de amandelkoekjes boven het ijs en meng goed.
-
Giet er de kandijsiroop over en schep om. Doe dit snel zodat het ijs niet smelt, er mogen nog slierten zichtbaar zijn.
-
Doe het ijsmengsel terug in de doos van het ijs en laat enkele uren opstijven in de diepvries.
-
Afwerking:
-
Schep bolletjes uit het ijs en verwerk ze in een coupe met aardbeien of stukjes banaan.
-
Of maak een fijn bord met een schijfje koekjesijs dat u versiert met enkele druppeltjes kandijsiroop, geroosterde amandelschilfers, stukjes fruit,… Bestuif het bord eventueel met wat kaneel.