Koffie met chocolade en slagroom
Koffie met chocolade en slagroom

Koffie met chocolade en slagroom

2 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 245 kcal
Vet 16.7 g
Koolhydraat 21.4 g
Eiwit 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breek de chocolade in stukjes en smelt ze au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  3. Klop ondertussen 3 eetl. room stijf en meng 2 eetl. room met de honing.

  4. Schenk al roerend en beetje bij beetje de hete koffie bij de slagroom met de honing. Roer er dan de chocolade door.

  5. Verdeel de koffie over 2 glazen en doe er de slagroom bij. Werk af met een snuifje kaneel.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breek de chocolade in stukjes en smelt ze au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  3. Klop ondertussen 3 eetl. room stijf en meng 2 eetl. room met de honing.

  4. Schenk al roerend en beetje bij beetje de hete koffie bij de slagroom met de honing. Roer er dan de chocolade door.

  5. Verdeel de koffie over 2 glazen en doe er de slagroom bij. Werk af met een snuifje kaneel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 245 kcal
Vet 16.7 g
Koolhydraat 21.4 g
Eiwit 2.1 g

Bekijk het recept digitaal