Koffiebavarois
Koffiebavarois

Koffiebavarois

30 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 228 kcal
Vet 9.8 g
Koolhydraat 21.7 g
Eiwit 5.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Zet sterke koffie met 2 dl water en 4 eetl. koffie.

  3. Laat de gelatineblaadjes weken in een kom koud water. Knijp ze goed uit en los ze op in de hete koffie.

  4. Klop de 2 eidooiers met 4 eetl. suiker en het zakje vanillesuiker tot het mengsel witter kleurt.

  5. Voeg er de hete koffie aan toe en de koffielikeur.

  6. Zet het mengsel 20 à 30 min. in de koelkast, tot het lobbig (dikgebonden) wordt. Als er zich gelatineklontertjes zouden gevormd hebben kunt u de bavarois lichtjes verwarmen in de microgolfoven.

  7. Klop het eiwit goed stijf en schep het voorzichtig door de koffiebavarois.

  8. Klop de room stijf en schep door de bavarois.

  9. Verdeel de koffiebavarois in coupes of glazen en laat enkele uren opstijven in de koelkast.

  10. Afwerking:
  11. Versier met wat chocoladeschilfers of koffiebonen van chocolade en geef er een fijn koekje bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Zet sterke koffie met 2 dl water en 4 eetl. koffie.

  3. Laat de gelatineblaadjes weken in een kom koud water. Knijp ze goed uit en los ze op in de hete koffie.

  4. Klop de 2 eidooiers met 4 eetl. suiker en het zakje vanillesuiker tot het mengsel witter kleurt.

  5. Voeg er de hete koffie aan toe en de koffielikeur.

  6. Zet het mengsel 20 à 30 min. in de koelkast, tot het lobbig (dikgebonden) wordt. Als er zich gelatineklontertjes zouden gevormd hebben kunt u de bavarois lichtjes verwarmen in de microgolfoven.

  7. Klop het eiwit goed stijf en schep het voorzichtig door de koffiebavarois.

  8. Klop de room stijf en schep door de bavarois.

  9. Verdeel de koffiebavarois in coupes of glazen en laat enkele uren opstijven in de koelkast.

  10. Afwerking:
  11. Versier met wat chocoladeschilfers of koffiebonen van chocolade en geef er een fijn koekje bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 228 kcal
Vet 9.8 g
Koolhydraat 21.7 g
Eiwit 5.5 g

Bekijk het recept digitaal