- Bewaar

- Bewaar
Koffiebavarois
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Zet sterke koffie met 2 dl water en 4 eetl. koffie.
-
Laat de gelatineblaadjes weken in een kom koud water. Knijp ze goed uit en los ze op in de hete koffie.
-
Klop de 2 eidooiers met 4 eetl. suiker en het zakje vanillesuiker tot het mengsel witter kleurt.
-
Voeg er de hete koffie aan toe en de koffielikeur.
-
Zet het mengsel 20 à 30 min. in de koelkast, tot het lobbig (dikgebonden) wordt. Als er zich gelatineklontertjes zouden gevormd hebben kunt u de bavarois lichtjes verwarmen in de microgolfoven.
-
Klop het eiwit goed stijf en schep het voorzichtig door de koffiebavarois.
-
Klop de room stijf en schep door de bavarois.
-
Verdeel de koffiebavarois in coupes of glazen en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Versier met wat chocoladeschilfers of koffiebonen van chocolade en geef er een fijn koekje bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Zet sterke koffie met 2 dl water en 4 eetl. koffie.
-
Laat de gelatineblaadjes weken in een kom koud water. Knijp ze goed uit en los ze op in de hete koffie.
-
Klop de 2 eidooiers met 4 eetl. suiker en het zakje vanillesuiker tot het mengsel witter kleurt.
-
Voeg er de hete koffie aan toe en de koffielikeur.
-
Zet het mengsel 20 à 30 min. in de koelkast, tot het lobbig (dikgebonden) wordt. Als er zich gelatineklontertjes zouden gevormd hebben kunt u de bavarois lichtjes verwarmen in de microgolfoven.
-
Klop het eiwit goed stijf en schep het voorzichtig door de koffiebavarois.
-
Klop de room stijf en schep door de bavarois.
-
Verdeel de koffiebavarois in coupes of glazen en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Versier met wat chocoladeschilfers of koffiebonen van chocolade en geef er een fijn koekje bij.