Koffiesabayon
Koffiesabayon

Koffiesabayon

10 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 134 kcal
Vet 5.9 g
Koolhydraat 17 g
Eiwit 3.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm een ruime pan water tot net onder het kookpunt. Hou het water zo op een zacht vuur.

  3. Doe de eidooiers, de suiker en de sterke koffie in een ruime steelpan.

  4. Zet de steelpan in het water en klop krachtig. Als het mengsel dik en luchtig wordt, haalt u de steelpan uit het water. Blijf goed kloppen zodat de sabayon niet aankoekt aan de bodem van de pan.

  5. Afwerking:
  6. Giet de sabayon in coupes of wijnglazen en dien onmiddellijk op.

  7. Als u de sabayon zou laten rusten, zouden eigeel en koffie kunnen schiften.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm een ruime pan water tot net onder het kookpunt. Hou het water zo op een zacht vuur.

  3. Doe de eidooiers, de suiker en de sterke koffie in een ruime steelpan.

  4. Zet de steelpan in het water en klop krachtig. Als het mengsel dik en luchtig wordt, haalt u de steelpan uit het water. Blijf goed kloppen zodat de sabayon niet aankoekt aan de bodem van de pan.

  5. Afwerking:
  6. Giet de sabayon in coupes of wijnglazen en dien onmiddellijk op.

  7. Als u de sabayon zou laten rusten, zouden eigeel en koffie kunnen schiften.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 134 kcal
Vet 5.9 g
Koolhydraat 17 g
Eiwit 3.2 g

Bekijk het recept digitaal