- Bewaar

- Bewaar
Koffietaart met mascarponecrème en hazelnoten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Hak de hazelnoten grof.
-
Bereiding:
-
Klop de eiwitten stijf (dat gaat makkelijk met een elektrische klopper).
-
Doe de verse kaas, de suiker, de kaneel en de mascarpone in een andere kom en meng tot een glad geheel. Spatel er voorzichtig het opgeklopte eiwit onder.
-
Besmeer de bodem van een hoge rechthoekige of vierkante ovenschaal met een laagje mascarponecrème.
-
Doe een laag petit-beurrekoekjes in de ovenschaal en besprenkel met wat koffie. Bedek met een laagje mascarponecrème en leg er opnieuw een laag koffiekoekjes op. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Zet in de koelkast en laat opstijven.
-
Afwerking:
-
Snij de taart in porties en werk af met wat chocoladesaus en grofgehakte hazelnoten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Hak de hazelnoten grof.
-
Bereiding:
-
Klop de eiwitten stijf (dat gaat makkelijk met een elektrische klopper).
-
Doe de verse kaas, de suiker, de kaneel en de mascarpone in een andere kom en meng tot een glad geheel. Spatel er voorzichtig het opgeklopte eiwit onder.
-
Besmeer de bodem van een hoge rechthoekige of vierkante ovenschaal met een laagje mascarponecrème.
-
Doe een laag petit-beurrekoekjes in de ovenschaal en besprenkel met wat koffie. Bedek met een laagje mascarponecrème en leg er opnieuw een laag koffiekoekjes op. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Zet in de koelkast en laat opstijven.
-
Afwerking:
-
Snij de taart in porties en werk af met wat chocoladesaus en grofgehakte hazelnoten.