Koffietaart met mascarponecrème en hazelnoten
Koffietaart met mascarponecrème en hazelnoten

Koffietaart met mascarponecrème en hazelnoten

Tussendoortje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 322 kcal
Vet 12.8 g
Verzadigd vet 8 g
Koolhydraat 45.1 g
Suiker 22.3 g
Vezel 1 g
Eiwit 6 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Hak de hazelnoten grof.

  4. Bereiding:
  5. Klop de eiwitten stijf (dat gaat makkelijk met een elektrische klopper).

  6. Doe de verse kaas, de suiker, de kaneel en de mascarpone in een andere kom en meng tot een glad geheel. Spatel er voorzichtig het opgeklopte eiwit onder.

  7. Besmeer de bodem van een hoge rechthoekige of vierkante ovenschaal met een laagje mascarponecrème.

  8. Doe een laag petit-beurrekoekjes in de ovenschaal en besprenkel met wat koffie. Bedek met een laagje mascarponecrème en leg er opnieuw een laag koffiekoekjes op. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Zet in de koelkast en laat opstijven.

  9. Afwerking:
  10. Snij de taart in porties en werk af met wat chocoladesaus en grofgehakte hazelnoten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Hak de hazelnoten grof.

  4. Bereiding:
  5. Klop de eiwitten stijf (dat gaat makkelijk met een elektrische klopper).

  6. Doe de verse kaas, de suiker, de kaneel en de mascarpone in een andere kom en meng tot een glad geheel. Spatel er voorzichtig het opgeklopte eiwit onder.

  7. Besmeer de bodem van een hoge rechthoekige of vierkante ovenschaal met een laagje mascarponecrème.

  8. Doe een laag petit-beurrekoekjes in de ovenschaal en besprenkel met wat koffie. Bedek met een laagje mascarponecrème en leg er opnieuw een laag koffiekoekjes op. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Zet in de koelkast en laat opstijven.

  9. Afwerking:
  10. Snij de taart in porties en werk af met wat chocoladesaus en grofgehakte hazelnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 322 kcal
Vet 12.8 g
Verzadigd vet 8 g
Koolhydraat 45.1 g
Suiker 22.3 g
Vezel 1 g
Eiwit 6 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal