- Bewaar

- Bewaar
Kokoskoek met ananas
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de sneetjes ananas uitlekken en vang het sap op. Halveer de sneetjes.
-
Bereiding:
-
Klop met de mixer de boter zacht en romig. Voeg de suiker toe en klop luchtig op. Klop er een voor een de eieren onder en meng goed.
-
Voeg de zelfrijzende bloem toe en klop gedurende 3 min. tot een luchtig deeg. Voeg 3 eetl. van het opgevangen ananassap op en klop nog 1 min. verder op.
-
Schep er met een houten lepel de gemalen kokos onder.
-
Boter een bakplaat (± 25 x 25 cm) ruim in met 1 eetl. boter. Verdeel het deeg over de bakplaat.
-
Strooi de rozijntjes over het deeg en schik er naast elkaar de halve ananasschijfjes op. Schuif gedurende 35 à 45 min. in een op 170 °C voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt. Laat de plaatkoek 1/2 u afkoelen.
-
Verwarm ondertussen de abrikozenconfituur in een steelpannetje en strijk uit over de taart. Strooi er 1 eetl. gemalen kokos over en laat verder afkoelen.
-
Afwerking:
-
Snij de plaatkoek in vierkantjes en dien op.
Abrikozenconfituur is ideaal om uw vruchtencake of -taart een mooi glanslaagje te geven. Gewoon even opwarmen tot hij vloeibaar wordt, en uitstrijken. In vaktermen wordt de afwerking met een laagje abrikozenconfituur `abrikoteren' genoemd.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de sneetjes ananas uitlekken en vang het sap op. Halveer de sneetjes.
-
Bereiding:
-
Klop met de mixer de boter zacht en romig. Voeg de suiker toe en klop luchtig op. Klop er een voor een de eieren onder en meng goed.
-
Voeg de zelfrijzende bloem toe en klop gedurende 3 min. tot een luchtig deeg. Voeg 3 eetl. van het opgevangen ananassap op en klop nog 1 min. verder op.
-
Schep er met een houten lepel de gemalen kokos onder.
-
Boter een bakplaat (± 25 x 25 cm) ruim in met 1 eetl. boter. Verdeel het deeg over de bakplaat.
-
Strooi de rozijntjes over het deeg en schik er naast elkaar de halve ananasschijfjes op. Schuif gedurende 35 à 45 min. in een op 170 °C voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt. Laat de plaatkoek 1/2 u afkoelen.
-
Verwarm ondertussen de abrikozenconfituur in een steelpannetje en strijk uit over de taart. Strooi er 1 eetl. gemalen kokos over en laat verder afkoelen.
-
Afwerking:
-
Snij de plaatkoek in vierkantjes en dien op.
Abrikozenconfituur is ideaal om uw vruchtencake of -taart een mooi glanslaagje te geven. Gewoon even opwarmen tot hij vloeibaar wordt, en uitstrijken. In vaktermen wordt de afwerking met een laagje abrikozenconfituur `abrikoteren' genoemd.