- Bewaar

- Bewaar
Kokosrijsttaart
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Beboter een taartvorm en bestrooi met de bloem. Leg de zanddeegbodem in de vorm en snij het overtollige deeg af. Leg er een vel bakpapier op en bedek volledig met droge bonen of bakparels. Bak de taartbodem 10 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken). Haal daarna uit de oven en verwijder het bakpapier en de bonen. Laat 10 min. afkoelen in de vorm.
-
Maak intussen de vulling. Doe de melk en de dessertrijst in een kookpot met dikke bodem. Snij het vanillestokje in de lengte open en voeg toe. Breng al roerend aan de kook.
-
Zet het vuur lager zodra de melk kookt. Dek de kookpot af en laat 25 min. rustig verder pruttelen. Roer af en toe.
-
Roer 4 eetl. suiker en de kokosmelk onder de rijst en laat nog 10 min. zachtjes koken. Verwijder daarna het vanillestokje en laat het rijstmengsel afkoelen.
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Doe 4 eetl. suiker en de eidooiers in een kom en klop met de kloppers van de mixer tot de suiker volledig is opgenomen en het mengsel lichtgeel en heel luchtig is. Meng onder het afgekoelde rijstmengsel.
-
Zet de oven opnieuw aan op 180 °C.
-
Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig onder het rijstmengsel. Verdeel over de afgekoelde zanddeegbodem.
-
Bak de taart 45 min. in de hete oven. Laat daarna volledig afkoelen.
-
Afwerking:
-
Dien de rijsttaart koud op. Doe de bloemsuiker in een zeefje en bestrooi er de randen van de taart mee.
- Toch liever een klassieke rijsttaart? Vervang dan de kokosmelk door gewone melk. U kan eventueel een snufje saffraanpoeder toevoegen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Beboter een taartvorm en bestrooi met de bloem. Leg de zanddeegbodem in de vorm en snij het overtollige deeg af. Leg er een vel bakpapier op en bedek volledig met droge bonen of bakparels. Bak de taartbodem 10 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken). Haal daarna uit de oven en verwijder het bakpapier en de bonen. Laat 10 min. afkoelen in de vorm.
-
Maak intussen de vulling. Doe de melk en de dessertrijst in een kookpot met dikke bodem. Snij het vanillestokje in de lengte open en voeg toe. Breng al roerend aan de kook.
-
Zet het vuur lager zodra de melk kookt. Dek de kookpot af en laat 25 min. rustig verder pruttelen. Roer af en toe.
-
Roer 4 eetl. suiker en de kokosmelk onder de rijst en laat nog 10 min. zachtjes koken. Verwijder daarna het vanillestokje en laat het rijstmengsel afkoelen.
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Doe 4 eetl. suiker en de eidooiers in een kom en klop met de kloppers van de mixer tot de suiker volledig is opgenomen en het mengsel lichtgeel en heel luchtig is. Meng onder het afgekoelde rijstmengsel.
-
Zet de oven opnieuw aan op 180 °C.
-
Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig onder het rijstmengsel. Verdeel over de afgekoelde zanddeegbodem.
-
Bak de taart 45 min. in de hete oven. Laat daarna volledig afkoelen.
-
Afwerking:
-
Dien de rijsttaart koud op. Doe de bloemsuiker in een zeefje en bestrooi er de randen van de taart mee.
- Toch liever een klassieke rijsttaart? Vervang dan de kokosmelk door gewone melk. U kan eventueel een snufje saffraanpoeder toevoegen.