Komkommergazpacho met gebakken sint-jakobsnoten
Komkommergazpacho met gebakken sint-jakobsnoten

Komkommergazpacho met gebakken sint-jakobsnoten

40 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 232 kcal
Vet 11.3 g
Koolhydraat 8.8 g
Eiwit 12.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper de uien fijn.

  5. Schil de komkommers en snij in stukken.

  6. Snipper het plantje dille fijn (hou 4 takjes apart voor de versiering).

  7. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij in blokjes. Meng met 2 eetl. olijfolie, het citroensap en de fijngesnipperde dille. Breng op smaak met peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Breng de kippenbouillon samen met het bier aan de kook en voeg de stukken komkommer en de fijngesnipperde ui toe. Laat 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  10. Mix tot een gladde soep en laat volledig afkoelen.

  11. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten ± 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Giet de koude komkommersoep in diepe borden. Verdeel er in het midden de tomaten-mengeling over en garneer met een takje dille. Schik er de sint-jakobsnoten rond.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper de uien fijn.

  5. Schil de komkommers en snij in stukken.

  6. Snipper het plantje dille fijn (hou 4 takjes apart voor de versiering).

  7. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij in blokjes. Meng met 2 eetl. olijfolie, het citroensap en de fijngesnipperde dille. Breng op smaak met peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Breng de kippenbouillon samen met het bier aan de kook en voeg de stukken komkommer en de fijngesnipperde ui toe. Laat 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  10. Mix tot een gladde soep en laat volledig afkoelen.

  11. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten ± 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Giet de koude komkommersoep in diepe borden. Verdeel er in het midden de tomaten-mengeling over en garneer met een takje dille. Schik er de sint-jakobsnoten rond.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 232 kcal
Vet 11.3 g
Koolhydraat 8.8 g
Eiwit 12.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugse Zot

Bekijk het recept digitaal