- Bewaar

- Bewaar
Komkommergazpacho met gebakken sint-jakobsnoten
Onze drankensuggesties
Bier Brugse Zot
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep droog.
-
Snipper de uien fijn.
-
Schil de komkommers en snij in stukken.
-
Snipper het plantje dille fijn (hou 4 takjes apart voor de versiering).
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij in blokjes. Meng met 2 eetl. olijfolie, het citroensap en de fijngesnipperde dille. Breng op smaak met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Breng de kippenbouillon samen met het bier aan de kook en voeg de stukken komkommer en de fijngesnipperde ui toe. Laat 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Mix tot een gladde soep en laat volledig afkoelen.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten ± 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Giet de koude komkommersoep in diepe borden. Verdeel er in het midden de tomaten-mengeling over en garneer met een takje dille. Schik er de sint-jakobsnoten rond.
Onze drankensuggesties
Bier Brugse Zot
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep droog.
-
Snipper de uien fijn.
-
Schil de komkommers en snij in stukken.
-
Snipper het plantje dille fijn (hou 4 takjes apart voor de versiering).
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij in blokjes. Meng met 2 eetl. olijfolie, het citroensap en de fijngesnipperde dille. Breng op smaak met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Breng de kippenbouillon samen met het bier aan de kook en voeg de stukken komkommer en de fijngesnipperde ui toe. Laat 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Mix tot een gladde soep en laat volledig afkoelen.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten ± 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Giet de koude komkommersoep in diepe borden. Verdeel er in het midden de tomaten-mengeling over en garneer met een takje dille. Schik er de sint-jakobsnoten rond.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Brugse Zot