- Bewaar

- Bewaar
Konijn in de pot met fruit en bier
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Tripel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Wentel de stukken konijn door de bloem.
-
Scheur de oesterzwammen in 2 of 3 stukken.
-
Snij de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in staafjes.
-
Snij de geschilde appelen en peren in halvemaantjes. Besprenkel met citroensap.
-
Snij de rode uien in halvemaantjes.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (1 u. 25 min.)
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot, bak het konijn aan alle kanten goudbruin en kruid met peper en zout.
-
Voeg de rode ui en het fruit toe en giet het bier langs de rand in de kookpot. Roer er de mosterd onder en kruid met rozemarijn, kruidnagel, laurier en tijm. Laat 1 u. 15 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Op het moment zelf (15 min.)
-
Stoom de roosjes en staafjes broccoli gaar gedurende ± 10 min.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie samen met 2 eetl. boter in een kookpot en bak de oesterzwammen 5 min. Kruid met peper en zout en meng onder de broccoli.
-
Verwarm de stoofpot zachtjes, verwijder het laurierblaadje en de kruidnagel en bind het vocht eventueel met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de stoofpot met de fijngesnipperde peterselie en serveer met de broccoli en oesterzwammen. Geef er kroketten of natuuraardappelen bij.
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Tripel
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Wentel de stukken konijn door de bloem.
-
Scheur de oesterzwammen in 2 of 3 stukken.
-
Snij de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in staafjes.
-
Snij de geschilde appelen en peren in halvemaantjes. Besprenkel met citroensap.
-
Snij de rode uien in halvemaantjes.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (1 u. 25 min.)
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot, bak het konijn aan alle kanten goudbruin en kruid met peper en zout.
-
Voeg de rode ui en het fruit toe en giet het bier langs de rand in de kookpot. Roer er de mosterd onder en kruid met rozemarijn, kruidnagel, laurier en tijm. Laat 1 u. 15 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Op het moment zelf (15 min.)
-
Stoom de roosjes en staafjes broccoli gaar gedurende ± 10 min.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie samen met 2 eetl. boter in een kookpot en bak de oesterzwammen 5 min. Kruid met peper en zout en meng onder de broccoli.
-
Verwarm de stoofpot zachtjes, verwijder het laurierblaadje en de kruidnagel en bind het vocht eventueel met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de stoofpot met de fijngesnipperde peterselie en serveer met de broccoli en oesterzwammen. Geef er kroketten of natuuraardappelen bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Tripel