Konijn met abdijbier, olijven en tomaten
Konijn met abdijbier, olijven en tomaten

Konijn met abdijbier, olijven en tomaten

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 562 kcal
Vet 34 g
Koolhydraat 6.3 g
Eiwit 50.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de uitjes een nacht trekken in melk, om de scherpe smaak te milderen.

  3. Bereiding:
  4. Laat de stukken konijn korsten in 2 eetl. hete olijfolie. Kruid met tijm, peper en zout.

  5. Voeg de fijngesnipperde sjalotten toe, de uitjes en de in vieren gesneden tomaten.

  6. Meng goed dooreen, voeg het abdijbier toe en ook de olijven. Dek de pan af en laat ruim 1 u stoven, terwijl u af en toe roert. Neem de laatste 10 min. het deksel van de pan, zodat de saus wat verdampt. Zet de pot koel weg tot de volgende dag.

  7. Afwerking:
  8. de dag zelf
  9. Warm het konijn op in de saus en dien op met rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de uitjes een nacht trekken in melk, om de scherpe smaak te milderen.

  3. Bereiding:
  4. Laat de stukken konijn korsten in 2 eetl. hete olijfolie. Kruid met tijm, peper en zout.

  5. Voeg de fijngesnipperde sjalotten toe, de uitjes en de in vieren gesneden tomaten.

  6. Meng goed dooreen, voeg het abdijbier toe en ook de olijven. Dek de pan af en laat ruim 1 u stoven, terwijl u af en toe roert. Neem de laatste 10 min. het deksel van de pan, zodat de saus wat verdampt. Zet de pot koel weg tot de volgende dag.

  7. Afwerking:
  8. de dag zelf
  9. Warm het konijn op in de saus en dien op met rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 562 kcal
Vet 34 g
Koolhydraat 6.3 g
Eiwit 50.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Dubbel abdijbier Bier Donkerbruin abdijbier met densiteit van 6,5 %. Hoog gistingsbier, diepbruine kleur. Zoete en milde smaak. In een koele donkere ruimte kan dit bier lang bewaren. Schenktemperatuur: 12 °C.

Bekijk het recept digitaal