- Bewaar

- Bewaar
Konijn met abdijbier, olijven en tomaten
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Dubbel abdijbier Bier Donkerbruin abdijbier met densiteit van 6,5 %. Hoog gistingsbier, diepbruine kleur. Zoete en milde smaak. In een koele donkere ruimte kan dit bier lang bewaren. Schenktemperatuur: 12 °C.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de uitjes een nacht trekken in melk, om de scherpe smaak te milderen.
-
Bereiding:
-
Laat de stukken konijn korsten in 2 eetl. hete olijfolie. Kruid met tijm, peper en zout.
-
Voeg de fijngesnipperde sjalotten toe, de uitjes en de in vieren gesneden tomaten.
-
Meng goed dooreen, voeg het abdijbier toe en ook de olijven. Dek de pan af en laat ruim 1 u stoven, terwijl u af en toe roert. Neem de laatste 10 min. het deksel van de pan, zodat de saus wat verdampt. Zet de pot koel weg tot de volgende dag.
-
Afwerking:
-
de dag zelf
-
Warm het konijn op in de saus en dien op met rijst.
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Dubbel abdijbier Bier Donkerbruin abdijbier met densiteit van 6,5 %. Hoog gistingsbier, diepbruine kleur. Zoete en milde smaak. In een koele donkere ruimte kan dit bier lang bewaren. Schenktemperatuur: 12 °C.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de uitjes een nacht trekken in melk, om de scherpe smaak te milderen.
-
Bereiding:
-
Laat de stukken konijn korsten in 2 eetl. hete olijfolie. Kruid met tijm, peper en zout.
-
Voeg de fijngesnipperde sjalotten toe, de uitjes en de in vieren gesneden tomaten.
-
Meng goed dooreen, voeg het abdijbier toe en ook de olijven. Dek de pan af en laat ruim 1 u stoven, terwijl u af en toe roert. Neem de laatste 10 min. het deksel van de pan, zodat de saus wat verdampt. Zet de pot koel weg tot de volgende dag.
-
Afwerking:
-
de dag zelf
-
Warm het konijn op in de saus en dien op met rijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Dubbel abdijbier Bier Donkerbruin abdijbier met densiteit van 6,5 %. Hoog gistingsbier, diepbruine kleur. Zoete en milde smaak. In een koele donkere ruimte kan dit bier lang bewaren. Schenktemperatuur: 12 °C.