- Bewaar

- Bewaar
Konijn met bruin bier en speculaas
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dobbel Donker abdijbier Wijn Laudum Nature Tempranillo D.O. Alicante - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de diepgevroren stukken konijn oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snij de sjalotten doormidden en de champignons in 4.
-
Laat de speculaaskoekjes even weken in 20 cl bier en prak dan fijn met een vork.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Roerbak de spekblokjes 3 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Schep de spekblokjes uit de pan, maar laat het braadvet erin.
-
Bak de champignons 3 min. in het braadvet van het spek. Haal ze uit de pan.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de stukken konijn ± 6 min. aan beide kanten goudbruin.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de sjalotten 1 min. Voeg de stukken konijn toe, het speculaasmengsel, 30 cl bier, het bouillonblokje, de tijm en het laurierblaadje. Dek af en laat 1 u. 15 min. sudderen. Voeg indien nodig wat bier toe. Kruid met peper en zout.
-
Verwijder het laurierblaadje en voeg de spekblokjes en de champignons toe. Laat nog 1 min. opwarmen.
-
Bind indien nodig met wat instantsausbinder en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Bak de diepgevroren aardappelsparretjes in de friteuse op 175 °C.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de peterselie en serveer met de aardappelsparretjes.
Baby eet mee +6 maanden Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Snij 80 g champignons in schijfjes. Schil 1 aardappel en snij in blokjes. Snij 20 g konijn (beenhouwerij) in kleinere stukjes. 2 Kook alles 20 min. gaar in een bodempje water. 3 Snipper ondertussen 2 blaadjes verse peterselie fijn. 4 Plet tot een puree en meng met de peterselie en 1 koffiel. plantaardige olie.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dobbel Donker abdijbier Wijn Laudum Nature Tempranillo D.O. Alicante - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de diepgevroren stukken konijn oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snij de sjalotten doormidden en de champignons in 4.
-
Laat de speculaaskoekjes even weken in 20 cl bier en prak dan fijn met een vork.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Roerbak de spekblokjes 3 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Schep de spekblokjes uit de pan, maar laat het braadvet erin.
-
Bak de champignons 3 min. in het braadvet van het spek. Haal ze uit de pan.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de stukken konijn ± 6 min. aan beide kanten goudbruin.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de sjalotten 1 min. Voeg de stukken konijn toe, het speculaasmengsel, 30 cl bier, het bouillonblokje, de tijm en het laurierblaadje. Dek af en laat 1 u. 15 min. sudderen. Voeg indien nodig wat bier toe. Kruid met peper en zout.
-
Verwijder het laurierblaadje en voeg de spekblokjes en de champignons toe. Laat nog 1 min. opwarmen.
-
Bind indien nodig met wat instantsausbinder en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Bak de diepgevroren aardappelsparretjes in de friteuse op 175 °C.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de peterselie en serveer met de aardappelsparretjes.
Baby eet mee +6 maanden Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Snij 80 g champignons in schijfjes. Schil 1 aardappel en snij in blokjes. Snij 20 g konijn (beenhouwerij) in kleinere stukjes. 2 Kook alles 20 min. gaar in een bodempje water. 3 Snipper ondertussen 2 blaadjes verse peterselie fijn. 4 Plet tot een puree en meng met de peterselie en 1 koffiel. plantaardige olie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dobbel Donker abdijbier Wijn Laudum Nature Tempranillo D.O. Alicante - Spanje