Konijn met bruin bier en speculaas
Konijn met bruin bier en speculaas

Konijn met bruin bier en speculaas

1 u. 50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 797 kcal
Vet 33.3 g
Koolhydraat 55.9 g
Eiwit 55.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de diepgevroren stukken konijn oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Snij de sjalotten doormidden en de champignons in 4.

  4. Laat de speculaaskoekjes even weken in 20 cl bier en prak dan fijn met een vork.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Roerbak de spekblokjes 3 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Schep de spekblokjes uit de pan, maar laat het braadvet erin.

  8. Bak de champignons 3 min. in het braadvet van het spek. Haal ze uit de pan.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de stukken konijn ± 6 min. aan beide kanten goudbruin.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de sjalotten 1 min. Voeg de stukken konijn toe, het speculaasmengsel, 30 cl bier, het bouillonblokje, de tijm en het laurierblaadje. Dek af en laat 1 u. 15 min. sudderen. Voeg indien nodig wat bier toe. Kruid met peper en zout.

  11. Verwijder het laurierblaadje en voeg de spekblokjes en de champignons toe. Laat nog 1 min. opwarmen.

  12. Bind indien nodig met wat instantsausbinder en kruid naar smaak met peper en zout.

  13. Bak de diepgevroren aardappelsparretjes in de friteuse op 175 °C.

  14. Afwerking:
  15. Bestrooi met de peterselie en serveer met de aardappelsparretjes.

Tip

Baby eet mee +6 maanden Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Snij 80 g champignons in schijfjes. Schil 1 aardappel en snij in blokjes. Snij 20 g konijn (beenhouwerij) in kleinere stukjes. 2 Kook alles 20 min. gaar in een bodempje water. 3 Snipper ondertussen 2 blaadjes verse peterselie fijn. 4 Plet tot een puree en meng met de peterselie en 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de diepgevroren stukken konijn oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Snij de sjalotten doormidden en de champignons in 4.

  4. Laat de speculaaskoekjes even weken in 20 cl bier en prak dan fijn met een vork.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Roerbak de spekblokjes 3 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Schep de spekblokjes uit de pan, maar laat het braadvet erin.

  8. Bak de champignons 3 min. in het braadvet van het spek. Haal ze uit de pan.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de stukken konijn ± 6 min. aan beide kanten goudbruin.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de sjalotten 1 min. Voeg de stukken konijn toe, het speculaasmengsel, 30 cl bier, het bouillonblokje, de tijm en het laurierblaadje. Dek af en laat 1 u. 15 min. sudderen. Voeg indien nodig wat bier toe. Kruid met peper en zout.

  11. Verwijder het laurierblaadje en voeg de spekblokjes en de champignons toe. Laat nog 1 min. opwarmen.

  12. Bind indien nodig met wat instantsausbinder en kruid naar smaak met peper en zout.

  13. Bak de diepgevroren aardappelsparretjes in de friteuse op 175 °C.

  14. Afwerking:
  15. Bestrooi met de peterselie en serveer met de aardappelsparretjes.

Tip

Baby eet mee +6 maanden Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Snij 80 g champignons in schijfjes. Schil 1 aardappel en snij in blokjes. Snij 20 g konijn (beenhouwerij) in kleinere stukjes. 2 Kook alles 20 min. gaar in een bodempje water. 3 Snipper ondertussen 2 blaadjes verse peterselie fijn. 4 Plet tot een puree en meng met de peterselie en 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 797 kcal
Vet 33.3 g
Koolhydraat 55.9 g
Eiwit 55.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dobbel Donker abdijbier Wijn Laudum Nature Tempranillo D.O. Alicante - Spanje

Bekijk het recept digitaal