- Bewaar

- Bewaar
Konijn met knolselder en groenekool in de wok
Onze drankensuggesties
Wijn * Vacqueyras A.O.P. - Caves Saint-Pierre Wijn * Château Coufran - A.O.P. Haut-Médoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snij de rode uien en de sjalotten in stukken.
-
Snij de abrikozen in reepjes.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Snij de groenekool in flinterdunne reepjes.
-
Schil de knolselder en rasp fijn.
-
Snij de ongeschilde appelen eerst in 2 en daarna in partjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 4 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Voeg de stukken sjalot en ui, de partjes appel, de reepjes abrikoos, het laurierblaadje, de kruidnagel, de tijm, de rozemarijn en het kriekbier toe. Dek af en laat 1 u. 20 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg indien nodig 1 dl water toe als er te weinig kookvocht overblijft. Kruid met peper en zout.
-
Bak intussen de spekblokjes 5 min. krokant in een wok, zonder vetstof. Schep ze met een schuimspaan uit het vrijgekomen vet.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde wok en roerbak de reepjes groenekool en de geraspte knolselder 6 min. Besprenkel met de balsamicoazijn en meng er het bieslook onder. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de stukken konijn en de groenekool met knolselder over de borden en bestrooi met de spekblokjes. Dien op met tagliatelle.
Onze drankensuggesties
Wijn * Vacqueyras A.O.P. - Caves Saint-Pierre Wijn * Château Coufran - A.O.P. Haut-Médoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snij de rode uien en de sjalotten in stukken.
-
Snij de abrikozen in reepjes.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Snij de groenekool in flinterdunne reepjes.
-
Schil de knolselder en rasp fijn.
-
Snij de ongeschilde appelen eerst in 2 en daarna in partjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 4 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Voeg de stukken sjalot en ui, de partjes appel, de reepjes abrikoos, het laurierblaadje, de kruidnagel, de tijm, de rozemarijn en het kriekbier toe. Dek af en laat 1 u. 20 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg indien nodig 1 dl water toe als er te weinig kookvocht overblijft. Kruid met peper en zout.
-
Bak intussen de spekblokjes 5 min. krokant in een wok, zonder vetstof. Schep ze met een schuimspaan uit het vrijgekomen vet.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde wok en roerbak de reepjes groenekool en de geraspte knolselder 6 min. Besprenkel met de balsamicoazijn en meng er het bieslook onder. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de stukken konijn en de groenekool met knolselder over de borden en bestrooi met de spekblokjes. Dien op met tagliatelle.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn * Vacqueyras A.O.P. - Caves Saint-Pierre Wijn * Château Coufran - A.O.P. Haut-Médoc