Konijn met knolselder en groenekool in de wok
Konijn met knolselder en groenekool in de wok

Konijn met knolselder en groenekool in de wok

1 u. 50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 801 kcal
Vet 52.8 g
Koolhydraat 20.2 g
Eiwit 55 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de rode uien en de sjalotten in stukken.

  4. Snij de abrikozen in reepjes.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Snij de groenekool in flinterdunne reepjes.

  7. Schil de knolselder en rasp fijn.

  8. Snij de ongeschilde appelen eerst in 2 en daarna in partjes.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 4 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Voeg de stukken sjalot en ui, de partjes appel, de reepjes abrikoos, het laurierblaadje, de kruidnagel, de tijm, de rozemarijn en het kriekbier toe. Dek af en laat 1 u. 20 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg indien nodig 1 dl water toe als er te weinig kookvocht overblijft. Kruid met peper en zout.

  11. Bak intussen de spekblokjes 5 min. krokant in een wok, zonder vetstof. Schep ze met een schuimspaan uit het vrijgekomen vet.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde wok en roerbak de reepjes groenekool en de geraspte knolselder 6 min. Besprenkel met de balsamicoazijn en meng er het bieslook onder. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de stukken konijn en de groenekool met knolselder over de borden en bestrooi met de spekblokjes. Dien op met tagliatelle.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de rode uien en de sjalotten in stukken.

  4. Snij de abrikozen in reepjes.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Snij de groenekool in flinterdunne reepjes.

  7. Schil de knolselder en rasp fijn.

  8. Snij de ongeschilde appelen eerst in 2 en daarna in partjes.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 4 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Voeg de stukken sjalot en ui, de partjes appel, de reepjes abrikoos, het laurierblaadje, de kruidnagel, de tijm, de rozemarijn en het kriekbier toe. Dek af en laat 1 u. 20 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg indien nodig 1 dl water toe als er te weinig kookvocht overblijft. Kruid met peper en zout.

  11. Bak intussen de spekblokjes 5 min. krokant in een wok, zonder vetstof. Schep ze met een schuimspaan uit het vrijgekomen vet.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde wok en roerbak de reepjes groenekool en de geraspte knolselder 6 min. Besprenkel met de balsamicoazijn en meng er het bieslook onder. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de stukken konijn en de groenekool met knolselder over de borden en bestrooi met de spekblokjes. Dien op met tagliatelle.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 801 kcal
Vet 52.8 g
Koolhydraat 20.2 g
Eiwit 55 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn * Vacqueyras A.O.P. - Caves Saint-Pierre Wijn * Château Coufran - A.O.P. Haut-Médoc

Bekijk het recept digitaal