Konijn met wittekool
Konijn met wittekool

Konijn met wittekool

2 u.
Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 514 kcal
Vet 24.4 g
Koolhydraat 25.6 g
Eiwit 44.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wittekool in fijne reepjes.

  3. Snij de wortelen in staafjes van 5 cm lang en 1,5 cm breed.

  4. Snij de sjalotten in twee.

  5. Plet de jeneverbessen tussen 2 lepels.

  6. Doe de bloem in een diep bord en kruid met peper en zout. Wentel de stukken konijn in de bloem.

  7. Bereiding:
  8. Laat de boter smelten in een ruime stoofpan. Bak de stukken konijn met bloem aan alle zijden mooi bruin en krokant. Neem het vlees uit de pan.

  9. Doe de wittekool, de wortelen en de sjalotjes in de pan en laat al roerende ± 3 min. stoven. Voeg de geplette jeneverbessen, de laurier en de tijm toe. Kruid met peper en zout.

  10. Leg de stukken konijn boven op de groenten en overgiet met het kriekbier.

  11. Dek de pan af en laat op een zacht vuurtje 1 u 30 min. sudderen.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met aardappelen of tagliatelle.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wittekool in fijne reepjes.

  3. Snij de wortelen in staafjes van 5 cm lang en 1,5 cm breed.

  4. Snij de sjalotten in twee.

  5. Plet de jeneverbessen tussen 2 lepels.

  6. Doe de bloem in een diep bord en kruid met peper en zout. Wentel de stukken konijn in de bloem.

  7. Bereiding:
  8. Laat de boter smelten in een ruime stoofpan. Bak de stukken konijn met bloem aan alle zijden mooi bruin en krokant. Neem het vlees uit de pan.

  9. Doe de wittekool, de wortelen en de sjalotjes in de pan en laat al roerende ± 3 min. stoven. Voeg de geplette jeneverbessen, de laurier en de tijm toe. Kruid met peper en zout.

  10. Leg de stukken konijn boven op de groenten en overgiet met het kriekbier.

  11. Dek de pan af en laat op een zacht vuurtje 1 u 30 min. sudderen.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met aardappelen of tagliatelle.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 514 kcal
Vet 24.4 g
Koolhydraat 25.6 g
Eiwit 44.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Hardys Crest Shiraz-Cabernet-Merlot Australië Wijn Carmenére 'Old Vines' Casa Mayor Chili

Bekijk het recept digitaal