- Bewaar

- Bewaar
Konijn met wittekool
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys Crest Shiraz-Cabernet-Merlot Australië Wijn Carmenére 'Old Vines' Casa Mayor Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de wittekool in fijne reepjes.
-
Snij de wortelen in staafjes van 5 cm lang en 1,5 cm breed.
-
Snij de sjalotten in twee.
-
Plet de jeneverbessen tussen 2 lepels.
-
Doe de bloem in een diep bord en kruid met peper en zout. Wentel de stukken konijn in de bloem.
-
Bereiding:
-
Laat de boter smelten in een ruime stoofpan. Bak de stukken konijn met bloem aan alle zijden mooi bruin en krokant. Neem het vlees uit de pan.
-
Doe de wittekool, de wortelen en de sjalotjes in de pan en laat al roerende ± 3 min. stoven. Voeg de geplette jeneverbessen, de laurier en de tijm toe. Kruid met peper en zout.
-
Leg de stukken konijn boven op de groenten en overgiet met het kriekbier.
-
Dek de pan af en laat op een zacht vuurtje 1 u 30 min. sudderen.
-
Afwerking:
-
Serveer met aardappelen of tagliatelle.
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys Crest Shiraz-Cabernet-Merlot Australië Wijn Carmenére 'Old Vines' Casa Mayor Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de wittekool in fijne reepjes.
-
Snij de wortelen in staafjes van 5 cm lang en 1,5 cm breed.
-
Snij de sjalotten in twee.
-
Plet de jeneverbessen tussen 2 lepels.
-
Doe de bloem in een diep bord en kruid met peper en zout. Wentel de stukken konijn in de bloem.
-
Bereiding:
-
Laat de boter smelten in een ruime stoofpan. Bak de stukken konijn met bloem aan alle zijden mooi bruin en krokant. Neem het vlees uit de pan.
-
Doe de wittekool, de wortelen en de sjalotjes in de pan en laat al roerende ± 3 min. stoven. Voeg de geplette jeneverbessen, de laurier en de tijm toe. Kruid met peper en zout.
-
Leg de stukken konijn boven op de groenten en overgiet met het kriekbier.
-
Dek de pan af en laat op een zacht vuurtje 1 u 30 min. sudderen.
-
Afwerking:
-
Serveer met aardappelen of tagliatelle.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys Crest Shiraz-Cabernet-Merlot Australië Wijn Carmenére 'Old Vines' Casa Mayor Chili