Konijn met wittekool en Duvel
Konijn met wittekool en Duvel

Konijn met wittekool en Duvel

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 630 kcal
Vet 34.7 g
Koolhydraat 18.4 g
Eiwit 48.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de wittekool in repen en doe ze in een grote pan met lichtgezouten, kokend water. Laat gedurende 10 min. koken. Giet af en laat uitdruipen.

  3. Bak intussen de stukken konijn in hete boter aan alle zijden goudbruin. Kruid met peper en zout en haal ze daarna uit de pan.

  4. Bak, in dezelfde braadboter, lichtjes het in stukjes gesneden gerookt spek. Maak vervolgens de braadresten los met 3/4 flesje Duvel.

  5. Laat 2 eetlepels boter smelten in een grote kookpan. Doe er de uitgelekte kool in, samen met de in schijfjes gesneden wortelen. Kruid met de geplette jeneverbessen, tijm, laurier, peper en zout.

  6. Leg er de stukken konijn op en overgiet met het mengsel van bier en spek. Laat op een zacht vuur ± 1 u 15 min. zachtjes stoven. Indien nodig voegt u tussenin nog wat Duvel toe. Roer af en toe om, zodat het vlees gelijkmatig gaart. Zet koel weg.

  7. Afwerking:
  8. de dag zelf
  9. Warm het konijn op in de saus en dien op met gekookte aardappelen of met aardappelpuree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de wittekool in repen en doe ze in een grote pan met lichtgezouten, kokend water. Laat gedurende 10 min. koken. Giet af en laat uitdruipen.

  3. Bak intussen de stukken konijn in hete boter aan alle zijden goudbruin. Kruid met peper en zout en haal ze daarna uit de pan.

  4. Bak, in dezelfde braadboter, lichtjes het in stukjes gesneden gerookt spek. Maak vervolgens de braadresten los met 3/4 flesje Duvel.

  5. Laat 2 eetlepels boter smelten in een grote kookpan. Doe er de uitgelekte kool in, samen met de in schijfjes gesneden wortelen. Kruid met de geplette jeneverbessen, tijm, laurier, peper en zout.

  6. Leg er de stukken konijn op en overgiet met het mengsel van bier en spek. Laat op een zacht vuur ± 1 u 15 min. zachtjes stoven. Indien nodig voegt u tussenin nog wat Duvel toe. Roer af en toe om, zodat het vlees gelijkmatig gaart. Zet koel weg.

  7. Afwerking:
  8. de dag zelf
  9. Warm het konijn op in de saus en dien op met gekookte aardappelen of met aardappelpuree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 630 kcal
Vet 34.7 g
Koolhydraat 18.4 g
Eiwit 48.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Duvel De droge en toch lichtjes zoete smaak maakt van Duvel een goede dorstlesser met een uitgesproken hopkarakter. Mooi evenwicht tussen een fijn aroma en een subtiele bitterkracht. 8,5 % vol Wijn Stonecross Shiraz Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal