- Bewaar

- Bewaar
Konijn op zuiderse wijze
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijker als u ze 10 sec. in heet water legt) en snij ze in blokjes.
-
Versnipper de look.
-
Bereiding:
-
Verhit 4 eetl. olijfolie in een grote kookpan. Voeg de tomatenblokjes en de versnipperde look toe. Meng en laat even stoven op een zacht vuur. Blus met de wijnazijn en voeg de rozijnen toe. Breng op smaak met tijm, laurier, peper en zout. Leg de konijnenbouten op de tomatencoulis en kruid met selderijzout. Verdeel over elke bout een eetl. olijfolie.
-
Haal het vlees uit de pan en schep alles over in een ovenschotel. Schuif in een voorverwarmde oven op 220 °C en laat 20 min. bakken.
-
Dek de schotel af en laat nog ± 1 uur verder bakken.
-
Afwerking:
-
Verwijder de tijm en de laurier. Dien de konijnenbouten met de tomatensaus op met gebakken aardappelen bestrooid met marjolein.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijker als u ze 10 sec. in heet water legt) en snij ze in blokjes.
-
Versnipper de look.
-
Bereiding:
-
Verhit 4 eetl. olijfolie in een grote kookpan. Voeg de tomatenblokjes en de versnipperde look toe. Meng en laat even stoven op een zacht vuur. Blus met de wijnazijn en voeg de rozijnen toe. Breng op smaak met tijm, laurier, peper en zout. Leg de konijnenbouten op de tomatencoulis en kruid met selderijzout. Verdeel over elke bout een eetl. olijfolie.
-
Haal het vlees uit de pan en schep alles over in een ovenschotel. Schuif in een voorverwarmde oven op 220 °C en laat 20 min. bakken.
-
Dek de schotel af en laat nog ± 1 uur verder bakken.
-
Afwerking:
-
Verwijder de tijm en de laurier. Dien de konijnenbouten met de tomatensaus op met gebakken aardappelen bestrooid met marjolein.