Konijnenstoofpotje met witte bonen
Konijnenstoofpotje met witte bonen

Konijnenstoofpotje met witte bonen

1 u. 50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 841 kcal
Vet 44.4 g
Koolhydraat 41.7 g
Eiwit 69.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de bonen weken in water.

  3. Snij de wortelen en selder in stukken van 2 à 3 cm.

  4. Snij de uien in ringen.

  5. Bereiding:
  6. De dag voordien (1 u 30 min.)
  7. Smelt de boter in een grote kookpot en stoof de uiringen. Haal uit de pot en zet opzij.

  8. Kleur de stukken konijn in dezelfde kookpot. Voeg de gestoofde uien, de stukjes wortel en selder, de uitgelekte bonen, de tomatenpuree en het kippenbouillonblokje toe.

  9. Kruid met tijm, laurier en kruidnagel. Overgiet met water tot de bereiding voor 3/4 onder staat. Dek af en laat gedurende 1 u 30 min. sudderen.

  10. Roer af en toe voorzichtig om en schep indien nodig het schuim af.

  11. De dag zelf (10 min.)
  12. Verwarm de bereiding op een zacht vuurtje. Bind eventueel met instantsausbinder en breng op smaak met peper en zout. Werk af met fijngesnipperde peterselie.

  13. Afwerking:
  14. Dien op met natuuraardappelen of brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de bonen weken in water.

  3. Snij de wortelen en selder in stukken van 2 à 3 cm.

  4. Snij de uien in ringen.

  5. Bereiding:
  6. De dag voordien (1 u 30 min.)
  7. Smelt de boter in een grote kookpot en stoof de uiringen. Haal uit de pot en zet opzij.

  8. Kleur de stukken konijn in dezelfde kookpot. Voeg de gestoofde uien, de stukjes wortel en selder, de uitgelekte bonen, de tomatenpuree en het kippenbouillonblokje toe.

  9. Kruid met tijm, laurier en kruidnagel. Overgiet met water tot de bereiding voor 3/4 onder staat. Dek af en laat gedurende 1 u 30 min. sudderen.

  10. Roer af en toe voorzichtig om en schep indien nodig het schuim af.

  11. De dag zelf (10 min.)
  12. Verwarm de bereiding op een zacht vuurtje. Bind eventueel met instantsausbinder en breng op smaak met peper en zout. Werk af met fijngesnipperde peterselie.

  13. Afwerking:
  14. Dien op met natuuraardappelen of brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 841 kcal
Vet 44.4 g
Koolhydraat 41.7 g
Eiwit 69.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Coto de Imaz Reserva D.O.C. Rioja Spanje Schitterende rode wijn uit Noord-Spanje (Rioja), gerijpt op eikenhouten vaten. Hierdoor is het boeket voorzien van een lichte houttoets die perfect samengaat met de fruitigheid en de finesse van deze wijn.

Bekijk het recept digitaal