- Bewaar

- Bewaar
Konijnenstoofpotje met witte bonen
Onze drankensuggesties
Wijn Coto de Imaz Reserva D.O.C. Rioja Spanje Schitterende rode wijn uit Noord-Spanje (Rioja), gerijpt op eikenhouten vaten. Hierdoor is het boeket voorzien van een lichte houttoets die perfect samengaat met de fruitigheid en de finesse van deze wijn.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de bonen weken in water.
-
Snij de wortelen en selder in stukken van 2 à 3 cm.
-
Snij de uien in ringen.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (1 u 30 min.)
-
Smelt de boter in een grote kookpot en stoof de uiringen. Haal uit de pot en zet opzij.
-
Kleur de stukken konijn in dezelfde kookpot. Voeg de gestoofde uien, de stukjes wortel en selder, de uitgelekte bonen, de tomatenpuree en het kippenbouillonblokje toe.
-
Kruid met tijm, laurier en kruidnagel. Overgiet met water tot de bereiding voor 3/4 onder staat. Dek af en laat gedurende 1 u 30 min. sudderen.
-
Roer af en toe voorzichtig om en schep indien nodig het schuim af.
-
De dag zelf (10 min.)
-
Verwarm de bereiding op een zacht vuurtje. Bind eventueel met instantsausbinder en breng op smaak met peper en zout. Werk af met fijngesnipperde peterselie.
-
Afwerking:
-
Dien op met natuuraardappelen of brood.
Onze drankensuggesties
Wijn Coto de Imaz Reserva D.O.C. Rioja Spanje Schitterende rode wijn uit Noord-Spanje (Rioja), gerijpt op eikenhouten vaten. Hierdoor is het boeket voorzien van een lichte houttoets die perfect samengaat met de fruitigheid en de finesse van deze wijn.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de bonen weken in water.
-
Snij de wortelen en selder in stukken van 2 à 3 cm.
-
Snij de uien in ringen.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (1 u 30 min.)
-
Smelt de boter in een grote kookpot en stoof de uiringen. Haal uit de pot en zet opzij.
-
Kleur de stukken konijn in dezelfde kookpot. Voeg de gestoofde uien, de stukjes wortel en selder, de uitgelekte bonen, de tomatenpuree en het kippenbouillonblokje toe.
-
Kruid met tijm, laurier en kruidnagel. Overgiet met water tot de bereiding voor 3/4 onder staat. Dek af en laat gedurende 1 u 30 min. sudderen.
-
Roer af en toe voorzichtig om en schep indien nodig het schuim af.
-
De dag zelf (10 min.)
-
Verwarm de bereiding op een zacht vuurtje. Bind eventueel met instantsausbinder en breng op smaak met peper en zout. Werk af met fijngesnipperde peterselie.
-
Afwerking:
-
Dien op met natuuraardappelen of brood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Coto de Imaz Reserva D.O.C. Rioja Spanje Schitterende rode wijn uit Noord-Spanje (Rioja), gerijpt op eikenhouten vaten. Hierdoor is het boeket voorzien van een lichte houttoets die perfect samengaat met de fruitigheid en de finesse van deze wijn.