Konijnkoeken met chocolade
Konijnkoeken met chocolade

Konijnkoeken met chocolade

35 min.
Ontbijt
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 216 kcal
Energie 904 kj
Vet 14 g
Verzadigd vet 8.2 g
Koolhydraat 18.3 g
Suiker 5.5 g
Vezel 1.4 g
Eiwit 3.5 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 15 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Rol het croissantdeeg open. Laat de vellen lichtjes overlappen en druk goed aan, zodat je 1 lang stuk deeg hebt. Smelt de boter en bestrijk er het deeg mee. Bestrooi met de chocoladeschilfers.

  4. Snij het deeg in de lengte in 8 gelijke repen.

  5. Snij 2/3 van elke reep en rol dit deel op. Dit is de snoet van het konijn. Snij het overgebleven stuk van elke reep in 2 voor de oren.

  6. Leg de rolletjes op een bakplaat met bakpapier. Leg aan elk rolletje 2 overgebleven repen deeg en maak er de oren van. Druk goed aan.

  7. Klop het ei los met een vork en bestrijk er het deeg mee.

  8. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 15 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Rol het croissantdeeg open. Laat de vellen lichtjes overlappen en druk goed aan, zodat je 1 lang stuk deeg hebt. Smelt de boter en bestrijk er het deeg mee. Bestrooi met de chocoladeschilfers.

  4. Snij het deeg in de lengte in 8 gelijke repen.

  5. Snij 2/3 van elke reep en rol dit deel op. Dit is de snoet van het konijn. Snij het overgebleven stuk van elke reep in 2 voor de oren.

  6. Leg de rolletjes op een bakplaat met bakpapier. Leg aan elk rolletje 2 overgebleven repen deeg en maak er de oren van. Druk goed aan.

  7. Klop het ei los met een vork en bestrijk er het deeg mee.

  8. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 216 kcal
Energie 904 kj
Vet 14 g
Verzadigd vet 8.2 g
Koolhydraat 18.3 g
Suiker 5.5 g
Vezel 1.4 g
Eiwit 3.5 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g

Bekijk het recept digitaal