Konijnrollade met puree en lauwe appelsalade
Konijnrollade met puree en lauwe appelsalade

Konijnrollade met puree en lauwe appelsalade

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 753 kcal
Vet 25.5 g
Verzadigd vet 15.1 g
Koolhydraat 79.8 g
Suiker 38.9 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 38.3 g
Zout 4.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken in lange repen. Snij de ongeschilde appelen in 4, verwijder het klokhuis en snij elk stuk in 3. Snipper het bieslook fijn.

  3. Smelt de helft van de boter in een pan en bak de konijnrollades aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Overgiet met het bruine bier en de Luikse siroop. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  4. Smelt intussen de rest van de boter in een grote kookpot en roerbak het witloof en de appel 5 min. Voeg de sojasaus en het bieslook toe. 4 Verwarm de puree (instructies: zie verpakking).

  5. Verwarm de puree (instructies: zie verpakking).

  6. Meng het witloof met de veenbessen en de veldsla.

  7. Serveer de konijnrollades met de puree en de lauwe witloofsalade. Werk af met de saus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken in lange repen. Snij de ongeschilde appelen in 4, verwijder het klokhuis en snij elk stuk in 3. Snipper het bieslook fijn.

  3. Smelt de helft van de boter in een pan en bak de konijnrollades aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Overgiet met het bruine bier en de Luikse siroop. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  4. Smelt intussen de rest van de boter in een grote kookpot en roerbak het witloof en de appel 5 min. Voeg de sojasaus en het bieslook toe. 4 Verwarm de puree (instructies: zie verpakking).

  5. Verwarm de puree (instructies: zie verpakking).

  6. Meng het witloof met de veenbessen en de veldsla.

  7. Serveer de konijnrollades met de puree en de lauwe witloofsalade. Werk af met de saus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 753 kcal
Vet 25.5 g
Verzadigd vet 15.1 g
Koolhydraat 79.8 g
Suiker 38.9 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 38.3 g
Zout 4.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rodenbach Vintage Roodbruin bier Wijn Salento I.G.T. Primitivo Appassito Masso Antico Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal