Koninginnenhapje met gamba's en fijne groenten
Koninginnenhapje met gamba's en fijne groenten

Koninginnenhapje met gamba's en fijne groenten

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 283 kcal
Vet 18.3 g
Koolhydraat 16 g
Eiwit 12.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Dompel de diepgevroren gamba's ± 2 min. in een kom heet water zodat u ze gemakkelijk kunt pellen. Dep ze droog.

  4. Bereiding:
  5. Breng 1,5 dl kippenbouillon aan de kook en doe er de diepgevroren juliennegroenten en de blokjes gerookt spek bij.

  6. Laat gedurende 10 min. zachtjes koken. Voeg er dan de gepelde gamba's aan toe en laat nog 3 min. verder koken.

  7. Giet er de room bij, breng weer aan de kook en bind met instantsausbinder. Breng op smaak met peper en zout.

  8. Verwarm intussen de bladerdeegpasteitjes gedurende 10 min. in een hete oven (200 °C).

  9. Afwerking:
  10. Vul de pasteitjes met de bereiding en dien onmiddellijk op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Dompel de diepgevroren gamba's ± 2 min. in een kom heet water zodat u ze gemakkelijk kunt pellen. Dep ze droog.

  4. Bereiding:
  5. Breng 1,5 dl kippenbouillon aan de kook en doe er de diepgevroren juliennegroenten en de blokjes gerookt spek bij.

  6. Laat gedurende 10 min. zachtjes koken. Voeg er dan de gepelde gamba's aan toe en laat nog 3 min. verder koken.

  7. Giet er de room bij, breng weer aan de kook en bind met instantsausbinder. Breng op smaak met peper en zout.

  8. Verwarm intussen de bladerdeegpasteitjes gedurende 10 min. in een hete oven (200 °C).

  9. Afwerking:
  10. Vul de pasteitjes met de bereiding en dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 283 kcal
Vet 18.3 g
Koolhydraat 16 g
Eiwit 12.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Mâcon-Villages A.C. Grande Réserve Cave de Viré Wijn Deze verleidelijke witte bourgogne komt uit de wijngemeente Mâcon-Viré en wordt gemaakt met alleen chardonnay. Na de heerlijke bloemetjesneus volgt een droge en fruitige smaak. Wijn Domaine Boyar Chardonnay Bulgarije

Bekijk het recept digitaal