- Bewaar

- Bewaar
Koninginnenhapje met gamba's en prei
Onze drankensuggesties
Wijn Mâcon-Villages A.C. Grande Réserve Cave de Viré Wijn Deze verleidelijke witte bourgogne komt uit de wijngemeente Mâcon-Viré en wordt gemaakt met alleen chardonnay. Na de heerlijke bloemetjesneus volgt een droge en fruitige smaak. Wijn Domaine Boyar Chardonnay Bulgarije
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Dompel de diepgevroren gamba's ± 2 min. in een kom heet water zodat u ze gemakkelijk kunt pellen. Dep ze droog.
-
Snij het wit en een beetje groen van de prei in fijne ringen.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een kookpan en stoof er op een zacht vuurtje de preiringen in gedurende ± 7 min.
-
Zet het deksel schuin op de pan en roer regelmatig om zodat de prei niet aanbrandt. Indien nodig kunt u een eetl. water toevoegen.
-
Voeg de gepelde gamba's toe en roer om. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat nog 3 min. stoven met het deksel schuin op de pan. Voeg daarna de zure room en de gemalen parmezaan toe en roer om.
-
Meng 1 eetl. zachtgeworden boter en 1 eetl. bloem tot een gladde massa (`beurre manié'). Voeg dat beetje bij beetje toe aan de bereiding om die te binden. Breng op smaak met citroensap, nootmuskaat, peper en zout.
-
Verwarm intussen de bladerdeegpasteitjes gedurende 10 min. in een hete oven (200 °C).
-
Afwerking:
-
Vul de pasteitjes met de bereiding en dien onmiddellijk op.
Onze drankensuggesties
Wijn Mâcon-Villages A.C. Grande Réserve Cave de Viré Wijn Deze verleidelijke witte bourgogne komt uit de wijngemeente Mâcon-Viré en wordt gemaakt met alleen chardonnay. Na de heerlijke bloemetjesneus volgt een droge en fruitige smaak. Wijn Domaine Boyar Chardonnay Bulgarije
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Dompel de diepgevroren gamba's ± 2 min. in een kom heet water zodat u ze gemakkelijk kunt pellen. Dep ze droog.
-
Snij het wit en een beetje groen van de prei in fijne ringen.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een kookpan en stoof er op een zacht vuurtje de preiringen in gedurende ± 7 min.
-
Zet het deksel schuin op de pan en roer regelmatig om zodat de prei niet aanbrandt. Indien nodig kunt u een eetl. water toevoegen.
-
Voeg de gepelde gamba's toe en roer om. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat nog 3 min. stoven met het deksel schuin op de pan. Voeg daarna de zure room en de gemalen parmezaan toe en roer om.
-
Meng 1 eetl. zachtgeworden boter en 1 eetl. bloem tot een gladde massa (`beurre manié'). Voeg dat beetje bij beetje toe aan de bereiding om die te binden. Breng op smaak met citroensap, nootmuskaat, peper en zout.
-
Verwarm intussen de bladerdeegpasteitjes gedurende 10 min. in een hete oven (200 °C).
-
Afwerking:
-
Vul de pasteitjes met de bereiding en dien onmiddellijk op.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Mâcon-Villages A.C. Grande Réserve Cave de Viré Wijn Deze verleidelijke witte bourgogne komt uit de wijngemeente Mâcon-Viré en wordt gemaakt met alleen chardonnay. Na de heerlijke bloemetjesneus volgt een droge en fruitige smaak. Wijn Domaine Boyar Chardonnay Bulgarije