Koninginnenhapje met gamba's en prei
Koninginnenhapje met gamba's en prei

Koninginnenhapje met gamba's en prei

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 419 kcal
Vet 29.7 g
Koolhydraat 19.9 g
Eiwit 17.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Dompel de diepgevroren gamba's ± 2 min. in een kom heet water zodat u ze gemakkelijk kunt pellen. Dep ze droog.

  3. Snij het wit en een beetje groen van de prei in fijne ringen.

  4. Bereiding:
  5. Smelt 2 eetl. boter in een kookpan en stoof er op een zacht vuurtje de preiringen in gedurende ± 7 min.

  6. Zet het deksel schuin op de pan en roer regelmatig om zodat de prei niet aanbrandt. Indien nodig kunt u een eetl. water toevoegen.

  7. Voeg de gepelde gamba's toe en roer om. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat nog 3 min. stoven met het deksel schuin op de pan. Voeg daarna de zure room en de gemalen parmezaan toe en roer om.

  8. Meng 1 eetl. zachtgeworden boter en 1 eetl. bloem tot een gladde massa (`beurre manié'). Voeg dat beetje bij beetje toe aan de bereiding om die te binden. Breng op smaak met citroensap, nootmuskaat, peper en zout.

  9. Verwarm intussen de bladerdeegpasteitjes gedurende 10 min. in een hete oven (200 °C).

  10. Afwerking:
  11. Vul de pasteitjes met de bereiding en dien onmiddellijk op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Dompel de diepgevroren gamba's ± 2 min. in een kom heet water zodat u ze gemakkelijk kunt pellen. Dep ze droog.

  3. Snij het wit en een beetje groen van de prei in fijne ringen.

  4. Bereiding:
  5. Smelt 2 eetl. boter in een kookpan en stoof er op een zacht vuurtje de preiringen in gedurende ± 7 min.

  6. Zet het deksel schuin op de pan en roer regelmatig om zodat de prei niet aanbrandt. Indien nodig kunt u een eetl. water toevoegen.

  7. Voeg de gepelde gamba's toe en roer om. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat nog 3 min. stoven met het deksel schuin op de pan. Voeg daarna de zure room en de gemalen parmezaan toe en roer om.

  8. Meng 1 eetl. zachtgeworden boter en 1 eetl. bloem tot een gladde massa (`beurre manié'). Voeg dat beetje bij beetje toe aan de bereiding om die te binden. Breng op smaak met citroensap, nootmuskaat, peper en zout.

  9. Verwarm intussen de bladerdeegpasteitjes gedurende 10 min. in een hete oven (200 °C).

  10. Afwerking:
  11. Vul de pasteitjes met de bereiding en dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 419 kcal
Vet 29.7 g
Koolhydraat 19.9 g
Eiwit 17.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Mâcon-Villages A.C. Grande Réserve Cave de Viré Wijn Deze verleidelijke witte bourgogne komt uit de wijngemeente Mâcon-Viré en wordt gemaakt met alleen chardonnay. Na de heerlijke bloemetjesneus volgt een droge en fruitige smaak. Wijn Domaine Boyar Chardonnay Bulgarije

Bekijk het recept digitaal