Aardappelen

Aardappelsoorten

De ene aardappel is de andere niet. Aan de hand van onderstaand schema kies je snel en makkelijk de juiste aardappelsoort voor je bereiding. Je vindt ze ook allemaal in je Colruyt-winkel.

aardappelen_aardappelsoorten.jpg
aardappelen_nicola.jpg

Nicola

Nicola is een veel voorkomende variëteit met een dunne, heldere schil en geel vruchtvlees. Deze aardappelsoort past in heel wat bereidingen, wat ook meteen haar succes in de keuken verklaart.
aardappelen_franceline.jpg

Franceline

Franceline is een aardappel met stevig vruchtvlees en een fijne textuur. Ze valt op door haar helderrode schil en is heel geschikt om te stomen.
aardappelen_charlotte.jpg

Charlotte

De charlotte is herkenbaar aan haar langwerpige vorm en wordt veel gegeten in onze streken. Ze heeft een dunne schil en stevig vruchtvlees. Daardoor behoudt de aardappel zijn vastheid, ook na het koken.
aardappelen_laurette.jpg

Laurette

De laurette is een vastkokende aardappel met een smeuïge notensmaak. Deze soort heeft een homogene vorm, een fijne textuur en een dunne schil. Daarom hoef je ze niet te schillen. 
Goldmarie-aardappel

Goldmarie

Goldmarie is een langwerpige, vastkokende aardappel met geel vruchtvlees. De smaak is heel verfijnd. Een multi-inzetbare soort die je kan koken, bakken, met of zonder schil kan serveren en in ovenschotels of salades kan verwerken.
aardappelen_belle_de_fontenay.jpg

Belle de fontenay

De belle de fontenay heeft een regelmatige vorm, gelig
vruchtvlees en een typische, delicate smaak met nootaroma. Die dankt ze aan de specifieke samenstelling van de bodem in de streek van Orléans. Deze vastkokende aardappel is geschikt om te bakken of om in een salade te verwerken.
aardappelen_krieltjes.jpg

Krielaardappelen

Krieltjes zijn kleiner dan de andere aardappelsoorten, waardoor ze ideaal zijn om gerechten mee te versieren. Ze zijn ook lekker gekookt in de schil en ze passen perfect bij barbecue.
aardappelen_bintje.jpg

Bintje

Het type bintje is ideaal om frietjes van te maken. Deze soort behoort dan ook tot een van de meest geteelde in België. Het bloemige vruchtvlees van de aardappel is bovendien heel geschikt voor puree.