Restjes in de diepvries bewaren
Restjes zijn altijd handig om snel en goedkoop een heerlijk gerecht klaar te maken. Ofwel verwerk je ze de volgende dag in een nieuwe maaltijd, ofwel vries je ze in.
Enkele ideetjes voor restjes in de diepvries:
- Snij restjes prei, selder enz. grof en stop in een plastic zak in je diepvries. Handig voor als je een heerlijke groentesoep wil maken.
- Bewaar restjes fond in de glazen bokaal in je diepvries. Neem voor het ontdooien in de microgolfoven het deksel eraf.
- Ook restjes geraspte kaas kan je makkelijk in porties in je diepvries bewaren tot gebruik. Ze zijn ideaal voor het maken van kaassaus of om een gerecht mee te gratineren.
- Van chilipepers gebruik je vaak maar een beetje. De rest kan je makkelijk per stuk in vershoudfolie wikkelen en zo invriezen. Wanneer je ze nodig hebt, kan je ze diepgevroren fijnsnijden en daarna in je gerecht verwerken.
- Verse groene kruidenplantjes kun je vaak niet lang bewaren. Daarom kan je na gebruik de rest van het plantje het best volledig plukken en de blaadjes in een potje invriezen. Zo heb je altijd verse kruiden bij de hand.
- Nog een leuk en praktisch idee: vries het laatste restje witte wijn in een zakje of bakje voor ijsblokjes in. Daarmee kan je altijd een saus verfijnen of risotto maken.
- Ook restjes vis kan je makkelijk invriezen en bieden heel wat snelle culinaire mogelijkheden.