Italiaanse sfeer in huis
Stap voor stap pizzadeeg maken
Ging het toch wat snel? Hieronder kan je alle stappen nog eens nalezen.
Voor 2 pizza's:
- Los 10 g verse gist en 2 eetl. vloeibare honing op in een glas lauw water. Voeg na 5 min. 3 eetl. olijfolie toe.
- Meng 350 g bloem met 1 koffiel. zout in een grote mengkom. Maak een kuiltje en voeg de gistmengeling toe. Meng goed onder elkaar tot een glad beslag.
- Kneed het beslag 10 min. tot een gladde deegbol op een met bloem bestrooid werkblad. Bestrijk met 1 eetl. olijfolie.
- Bedek het deeg met een keukenhanddoek en laat 1,5 à 2 u. rijzen.
- Verdeel het deeg in 2 porties en rol op een met bloem bestrooid werkblad uit tot een pizza. Plooi de randen zodat ze iets dikker zijn.
Zelf pizza maken? Kinderspel!
- Kies je deegbodem en bestrijk met passata (tot 1 cm van de rand). Voor een pizza bianca vervang je de passata door bv. ricotta (en bestrooi met kruiden naar keuze).
- Beleg met paprika, ui, courgette, olijven, zongedroogde tomaten, fijngehakte champignons en stukjes charcuterie, vlees of vis. Bestrooi met geraspte kaas of plakjes mozzarella. Een kleurrijke pizza laat je watertanden!
- Werk af met een paar blaadjes rucola, parmezaanschilfers of druppels gearomatiseerde olie.
Tips voor de perfecte pizza
- Gebruik je rundercarpaccio? Leg dit na het bakken op de pizza.
- Scampi's bak je best vlak voor het serveren in de pan (zo voorkom je dat ze rubberachtig worden).
- Is jouw oven uitgerust met een specifiek pizzaprogramma of onderwarmte? Deze stand is ideaal voor een knapperige bodem en een licht geroosterde bovenkant.
Bloemkool als pizzabodem
Ontdek een verrassende pizzabodem ... met bloemkool!