Pizza 4 x anders
Pizza 4 x anders

Pizza 4 x anders

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 905 kcal
Vet 43.2 g
Verzadigd vet 14.5 g
Koolhydraat 92.2 g
Suiker 19 g
Vezel 4.5 g
Eiwit 34.9 g
Zout 3.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Roer de gist en de honing onder 2,5 dl lauw water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.

  3. Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng de bloem met een lepel beetje bij beetje onder het gistmengsel.

  4. Bestrooi het werkblad met bloem en kneed het deeg 5 min. Voeg eventueel nog wat bloem toe als het deeg te plakkerig is.

  5. Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Bedek met een keukenhanddoek en laat 1,5 à 2 u. rijzen.

  6. Bestrooi het werkblad opnieuw met bloem en rol het deeg uit. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  9. Leg het pizzadeeg op een bakplaat met bakpapier.

  10. Snij 3 pruimtomaten in stukjes en meng er 1 fijngehakt teentje knoflook, 2 takjes fijngesnipperde peterselie, 1 eetl. olijfolie, peper en zout onder. Snij 125 g mozzarella in schijfjes. Verdeel over 1/4 van de pizzabodem.

  11. Snij 2 sneetjes parmaham in reepjes. Bestrijk 1/4 van de pizza met 100 g ricotta en beleg met 100 g fijngesneden champignons, 1 fijngesnipperd teentje knoflook, de reepjes parmaham en blaadjes oregano en basilicum.

  12. Snij 100 g artisjokharten in schijfjes. Bestrijk 1/4 van de pizza met 5 eetl. passata en verdeel er de schijfjes artisjok, 2 eetl. smaakmaker voor pasta, 6 ansjovisfilets, 1/2 koffiel. Italiaanse kruidenmix en 30 g geraspte pecorino over.

  13. Meng 100 g diepgevroren courgetteschijfjes, 100 g diepgevroren paprikareepjes en 50 g verkruimelde feta onder 2 eetl. groene pesto, 1/2 fijngesnipperde rode ui en 1 eetl. olijfolie met look. Verdeel over 1/4 van de pizzabodem en bestrooi met 30 g geraspte provolone.

  14. Zet de pizza 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Roer de gist en de honing onder 2,5 dl lauw water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.

  3. Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng de bloem met een lepel beetje bij beetje onder het gistmengsel.

  4. Bestrooi het werkblad met bloem en kneed het deeg 5 min. Voeg eventueel nog wat bloem toe als het deeg te plakkerig is.

  5. Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Bedek met een keukenhanddoek en laat 1,5 à 2 u. rijzen.

  6. Bestrooi het werkblad opnieuw met bloem en rol het deeg uit. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  9. Leg het pizzadeeg op een bakplaat met bakpapier.

  10. Snij 3 pruimtomaten in stukjes en meng er 1 fijngehakt teentje knoflook, 2 takjes fijngesnipperde peterselie, 1 eetl. olijfolie, peper en zout onder. Snij 125 g mozzarella in schijfjes. Verdeel over 1/4 van de pizzabodem.

  11. Snij 2 sneetjes parmaham in reepjes. Bestrijk 1/4 van de pizza met 100 g ricotta en beleg met 100 g fijngesneden champignons, 1 fijngesnipperd teentje knoflook, de reepjes parmaham en blaadjes oregano en basilicum.

  12. Snij 100 g artisjokharten in schijfjes. Bestrijk 1/4 van de pizza met 5 eetl. passata en verdeel er de schijfjes artisjok, 2 eetl. smaakmaker voor pasta, 6 ansjovisfilets, 1/2 koffiel. Italiaanse kruidenmix en 30 g geraspte pecorino over.

  13. Meng 100 g diepgevroren courgetteschijfjes, 100 g diepgevroren paprikareepjes en 50 g verkruimelde feta onder 2 eetl. groene pesto, 1/2 fijngesnipperde rode ui en 1 eetl. olijfolie met look. Verdeel over 1/4 van de pizzabodem en bestrooi met 30 g geraspte provolone.

  14. Zet de pizza 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 905 kcal
Vet 43.2 g
Verzadigd vet 14.5 g
Koolhydraat 92.2 g
Suiker 19 g
Vezel 4.5 g
Eiwit 34.9 g
Zout 3.1 g

Bekijk het recept digitaal