Koolvis op een bedje van gemarineerde asperges
Koolvis op een bedje van gemarineerde asperges

Koolvis op een bedje van gemarineerde asperges

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 247 kcal
Vet 8.4 g
Koolhydraat 11.1 g
Eiwit 31 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de asperges van de top naar de voet en snij af op 2 cm van het uiteinde. Laat 8 min. koken in lichtgezouten water. Giet af en leg naast elkaar in een schotel.

  3. Meng de olijfolie met de xeresazijn, de sherry en de vloeibare honing. Giet over de asperges en laat 3 à 4 u. marineren in de koelkast.

  4. Bereiding:
  5. Laat de plancha goed opwarmen op de grill van de barbecue.

  6. Bak de stukken vis 3 min. aan elke kant op de plancha.

  7. Leg de asperges naast elkaar op de plancha naast de vis en verwarm 3 min.

  8. Afwerking:
  9. Schik de asperges op de borden en leg er een stuk koolvis op. Geef er aardappelen in de schil bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de asperges van de top naar de voet en snij af op 2 cm van het uiteinde. Laat 8 min. koken in lichtgezouten water. Giet af en leg naast elkaar in een schotel.

  3. Meng de olijfolie met de xeresazijn, de sherry en de vloeibare honing. Giet over de asperges en laat 3 à 4 u. marineren in de koelkast.

  4. Bereiding:
  5. Laat de plancha goed opwarmen op de grill van de barbecue.

  6. Bak de stukken vis 3 min. aan elke kant op de plancha.

  7. Leg de asperges naast elkaar op de plancha naast de vis en verwarm 3 min.

  8. Afwerking:
  9. Schik de asperges op de borden en leg er een stuk koolvis op. Geef er aardappelen in de schil bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 247 kcal
Vet 8.4 g
Koolhydraat 11.1 g
Eiwit 31 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Mongozo pils Wijn Michel Torino Torrontés Cafayate Valley Argentinië Wijn Chardonnay Torrontés partybox 3 L Argentinië

Bekijk het recept digitaal