Kotelet en aardappelpuree met appel en witte selder
Kotelet en aardappelpuree met appel en witte selder

Kotelet en aardappelpuree met appel en witte selder

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 538 kcal
Vet 27.7 g
Verzadigd vet 12.9 g
Koolhydraat 34.6 g
Suiker 8.9 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 36.1 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Snij de stengels witte selder in de lengte in 2 en daarna in kleine blokjes.

  5. Snij de ongeschilde appelen in even grote blokjes als de selder.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Smelt intussen 2 eetl. boter in een kookpot en bak de appelen en de selder 10 min. Kruid met peper en zout.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de koteletten 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg een scheutje water toe en roer er de mosterd onder. Schraap de braadresten van het vlees los met een houten lepel.

  10. Prak de aardappelen grof met een pureestamper en meng er de selder- en appelblokjes onder. Roer er de melk onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de puree over de borden en serveer met een kotelet. Lepel wat braadvocht over het vlees.

Tip

Baby eet mee. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan je dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappel en 50 g appel. Snij samen met 50 g witte selder in stukjes. Kook 20 min. gaar in water. 2 Voeg de laatste 5 min. 30 g kotelet toe en laat mee garen. Giet af. 3 Mix alles fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Snij de stengels witte selder in de lengte in 2 en daarna in kleine blokjes.

  5. Snij de ongeschilde appelen in even grote blokjes als de selder.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Smelt intussen 2 eetl. boter in een kookpot en bak de appelen en de selder 10 min. Kruid met peper en zout.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de koteletten 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg een scheutje water toe en roer er de mosterd onder. Schraap de braadresten van het vlees los met een houten lepel.

  10. Prak de aardappelen grof met een pureestamper en meng er de selder- en appelblokjes onder. Roer er de melk onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de puree over de borden en serveer met een kotelet. Lepel wat braadvocht over het vlees.

Tip

Baby eet mee. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan je dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappel en 50 g appel. Snij samen met 50 g witte selder in stukjes. Kook 20 min. gaar in water. 2 Voeg de laatste 5 min. 30 g kotelet toe en laat mee garen. Giet af. 3 Mix alles fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 538 kcal
Vet 27.7 g
Verzadigd vet 12.9 g
Koolhydraat 34.6 g
Suiker 8.9 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 36.1 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Vinya Nostra Tinto D.O. Catalunya - Spanje

Bekijk het recept digitaal