Kotelet en penne met bloemkool in waterkerscoulis
Kotelet en penne met bloemkool in waterkerscoulis

Kotelet en penne met bloemkool in waterkerscoulis

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 743 kcal
Vet 26.3 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 75.7 g
Suiker 5.9 g
Vezel 8.1 g
Eiwit 46.9 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Pluk de blaadjes van de waterkers en mix samen met de basilicumblaadjes, 2 eetl. olijfolie, 2 eetl. water, het citroensap en het teentje knoflook tot een gladde saus.

  4. Snij de bloemkool in kleine roosjes.

  5. Bereiding:
  6. Kook de penne en de bloemkool 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de koteletten 5 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  8. Meng de waterkerscoulis onder de penne en de bloemkool.

  9. Afwerking:
  10. Snij de koteletten in schuine sneetjes en serveer met de pasta.

Tip

Baby eet mee Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter Bereiding (15 min.) 1 Snij 100 g bloemkool in kleine roosjes. 2 Kook 30 g penne samen met de bloemkool, 30 g kotelet en 1 takje verse peterselie 12 min. in water. 3 Giet af, meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder en mix tot een gladde puree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Pluk de blaadjes van de waterkers en mix samen met de basilicumblaadjes, 2 eetl. olijfolie, 2 eetl. water, het citroensap en het teentje knoflook tot een gladde saus.

  4. Snij de bloemkool in kleine roosjes.

  5. Bereiding:
  6. Kook de penne en de bloemkool 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de koteletten 5 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  8. Meng de waterkerscoulis onder de penne en de bloemkool.

  9. Afwerking:
  10. Snij de koteletten in schuine sneetjes en serveer met de pasta.

Tip

Baby eet mee Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter Bereiding (15 min.) 1 Snij 100 g bloemkool in kleine roosjes. 2 Kook 30 g penne samen met de bloemkool, 30 g kotelet en 1 takje verse peterselie 12 min. in water. 3 Giet af, meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder en mix tot een gladde puree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 743 kcal
Vet 26.3 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 75.7 g
Suiker 5.9 g
Vezel 8.1 g
Eiwit 46.9 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Houppe Sterk blond bier Wijn Château Pauly-La Martinette A.O.P. Bordeaux

Bekijk het recept digitaal