Kotelet met gebakken patatjes en rodekool-appelslaatje
Kotelet met gebakken patatjes en rodekool-appelslaatje

Kotelet met gebakken patatjes en rodekool-appelslaatje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 564 kcal
Vet 22.1 g
Verzadigd vet 7.3 g
Koolhydraat 47 g
Suiker 14.8 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 39.6 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.

  4. Snij de rodekool heel fijn (bij voorkeur met een mandoline).

  5. Meng de olijfolie met de frambozenazijn en de vloeibare honing. Kruid met peper en zout en roer onder de rodekool.

  6. Snij de ongeschilde appelen in partjes en besprenkel met het citroensap.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 15 à 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de varkenskoteletten 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.

  10. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de braadpan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Bak de aardappelen 2 à 3 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  11. Meng de wortelen, de appelen en de veldsla onder de rodekool en bestrooi met de pijnboompitten.

  12. Afwerking:
  13. Snij het vlees in schuine sneetjes en verdeel samen met de salade en de aardappelen over de borden.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.

  4. Snij de rodekool heel fijn (bij voorkeur met een mandoline).

  5. Meng de olijfolie met de frambozenazijn en de vloeibare honing. Kruid met peper en zout en roer onder de rodekool.

  6. Snij de ongeschilde appelen in partjes en besprenkel met het citroensap.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 15 à 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de varkenskoteletten 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.

  10. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de braadpan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Bak de aardappelen 2 à 3 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  11. Meng de wortelen, de appelen en de veldsla onder de rodekool en bestrooi met de pijnboompitten.

  12. Afwerking:
  13. Snij het vlees in schuine sneetjes en verdeel samen met de salade en de aardappelen over de borden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 564 kcal
Vet 22.1 g
Verzadigd vet 7.3 g
Koolhydraat 47 g
Suiker 14.8 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 39.6 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Rood Donker trappistenbier Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. - San Francesco Umani Ronchi Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal