Kotelet met groenekool, appel en kerrie
Kotelet met groenekool, appel en kerrie

Kotelet met groenekool, appel en kerrie

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 421 kcal
Vet 24.9 g
Koolhydraat 18.1 g
Eiwit 31 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snij de groenekool in fijne reepjes en kook ze 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Snipper intussen de sjalot fijn.

  6. Schil de appelen en snij in halvemaantjes.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig.

  9. Voeg de stukjes appel toe en laat 2 à 3 min. goudbruin kleuren.

  10. Doe er de reepjes groenekool bij en giet er het appelsap over. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Dek af en laat 5 min. stoven op een zacht vuur.

  11. Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een braadpan en bak de koteletten aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en laat nog ± 5 min. verder bakken op een zacht vuur (naargelang van de dikte van de koteletten). Haal het vlees uit de pan en hou warm.

  12. Giet de bouillon in de braadpan en schraap de braadresten los. Laat op een hoog vuur inkoken.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel het vlees over de borden en dien op met de groenekool met appel. Geef er gekookte aardappelen bij en overgiet met wat saus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snij de groenekool in fijne reepjes en kook ze 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Snipper intussen de sjalot fijn.

  6. Schil de appelen en snij in halvemaantjes.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig.

  9. Voeg de stukjes appel toe en laat 2 à 3 min. goudbruin kleuren.

  10. Doe er de reepjes groenekool bij en giet er het appelsap over. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Dek af en laat 5 min. stoven op een zacht vuur.

  11. Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een braadpan en bak de koteletten aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en laat nog ± 5 min. verder bakken op een zacht vuur (naargelang van de dikte van de koteletten). Haal het vlees uit de pan en hou warm.

  12. Giet de bouillon in de braadpan en schraap de braadresten los. Laat op een hoog vuur inkoken.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel het vlees over de borden en dien op met de groenekool met appel. Geef er gekookte aardappelen bij en overgiet met wat saus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 421 kcal
Vet 24.9 g
Koolhydraat 18.1 g
Eiwit 31 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Abdijbier Wijn Château Partarrieu Cuvée Le Mayne A.O.P. Sauternes

Bekijk het recept digitaal