Kotelet met snijbonen en gebakken krieltjes
Kotelet met snijbonen en gebakken krieltjes

Kotelet met snijbonen en gebakken krieltjes

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 442 kcal
Energie 1849 kj
Vet 16.3 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 27.9 g
Suiker 1.8 g
Vezel 10.8 g
Eiwit 40.5 g
Zout 0.9 g
natrium 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de snijbonen in schuine stukken van 1/2 cm. Snipper het knoflook en de lente-uitjes fijn.

  3. Pers de limoen.

  4. Verhit 1/4 olijfolie in een wok en bak de lente-uitjes, het knoflook en de snijbonen ± 10 min. Voeg de kurkuma, de suiker, het limoensap en de sambal toe.

  5. Verhit intussen 1/4 olijfolie in een pan en bak de koteletten ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Blus de pan met een scheutje water en schraap de braadresten los met een houten lepel.

  6. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de krieltjes 10 min. Kruid met peper en zout.

  7. Bak intussen de cashewnoten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  8. Snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden samen met de krieltjes en de groenten. Lepel er wat braadvocht over en bestrooi met de cashewnoten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de snijbonen in schuine stukken van 1/2 cm. Snipper het knoflook en de lente-uitjes fijn.

  3. Pers de limoen.

  4. Verhit 1/4 olijfolie in een wok en bak de lente-uitjes, het knoflook en de snijbonen ± 10 min. Voeg de kurkuma, de suiker, het limoensap en de sambal toe.

  5. Verhit intussen 1/4 olijfolie in een pan en bak de koteletten ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Blus de pan met een scheutje water en schraap de braadresten los met een houten lepel.

  6. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de krieltjes 10 min. Kruid met peper en zout.

  7. Bak intussen de cashewnoten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  8. Snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden samen met de krieltjes en de groenten. Lepel er wat braadvocht over en bestrooi met de cashewnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 442 kcal
Energie 1849 kj
Vet 16.3 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 27.9 g
Suiker 1.8 g
Vezel 10.8 g
Eiwit 40.5 g
Zout 0.9 g
natrium 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Caves Saint-Pierre ‘L'Excellence de Signargues’ A.O.P. Côtes du Rhône Villages Bier Brugge Tripel Blond bier

Bekijk het recept digitaal