Kotelet met stamppot van zoete aardappel en andijvie
Kotelet met stamppot van zoete aardappel en andijvie

Kotelet met stamppot van zoete aardappel en andijvie

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 567 kcal
Vet 27.7 g
Verzadigd vet 12.5 g
Koolhydraat 39.2 g
Suiker 14.2 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 36.9 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.
  2. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken. Snij de andijvie in fijne reepjes. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in fijne reepjes. Snij de halfgedroogde kerstomaten in 2.

  3. Kook de zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Smelt intussen de helft van de boter in een kookpot en stoof de andijvie ± 8 min. (hou een handvol rauwe reepjes over voor de afwerking). Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de puntpaprika toe en stoof nog 2 min.

  5. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de koteletten 4 à 5 min. aan elke kant.

  6. Plet de aardappelen en meng er de eidooier en de zure room onder. Kruid met peper en zout. Meng met de andijvie, de puntpaprika en de halfgedroogde kerstomaten.

  7. Haal de koteletten uit de pan. Giet 1/2 dl water en de balsamicoazijn in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken.

  8. Schep de puree op de borden en werk af met de rauwe andijviereepjes. Serveer met de koteletten en de saus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.
  2. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken. Snij de andijvie in fijne reepjes. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in fijne reepjes. Snij de halfgedroogde kerstomaten in 2.

  3. Kook de zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Smelt intussen de helft van de boter in een kookpot en stoof de andijvie ± 8 min. (hou een handvol rauwe reepjes over voor de afwerking). Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de puntpaprika toe en stoof nog 2 min.

  5. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de koteletten 4 à 5 min. aan elke kant.

  6. Plet de aardappelen en meng er de eidooier en de zure room onder. Kruid met peper en zout. Meng met de andijvie, de puntpaprika en de halfgedroogde kerstomaten.

  7. Haal de koteletten uit de pan. Giet 1/2 dl water en de balsamicoazijn in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken.

  8. Schep de puree op de borden en werk af met de rauwe andijviereepjes. Serveer met de koteletten en de saus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 567 kcal
Vet 27.7 g
Verzadigd vet 12.5 g
Koolhydraat 39.2 g
Suiker 14.2 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 36.9 g
Zout 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Bourgogne A.O.P. 'Château de Dracy' Pinot Noir Albert Bichot Bier Postel Tripel Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal