Kotelet met zoeteaardappelpuree en gekaramelliseerd witloof
Kotelet met zoeteaardappelpuree en gekaramelliseerd witloof

Kotelet met zoeteaardappelpuree en gekaramelliseerd witloof

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 618 kcal
Vet 33.3 g
Verzadigd vet 16.1 g
Koolhydraat 38.5 g
Suiker 22.4 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 38 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Pers de sinaasappel.

  4. Snij het witloof in de lengte in 4 en verwijder de harde kern.

  5. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.

  6. Hou 4 takjes tijm opzij voor de afwerking en rits de blaadjes van de 4 overige takjes tijm.

  7. Bereiding:
  8. Kook de zoete aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en stoof het witloof 8 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Verdeel de honing over het witloof en meng goed. Laat even karamelliseren en blus met het sinaasappelsap. Laat nog 5 min. sudderen op een zacht vuur.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de koteletten aan beide kanten goudbruin. Laat nog 5 min. bakken op een matig vuur en bestrooi met de tijmblaadjes. Haal het vlees uit de pan en blus de pan met 1,5 dl water. Laat lichtjes inkoken.

  12. Pureer de zoete aardappelen samen met 1 eetl. boter, de eidooier en de room. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de puree en het witloof over de borden. Leg er een kotelet bij en lepel er wat braadvocht over. Werk af met een takje tijm.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Pers de sinaasappel.

  4. Snij het witloof in de lengte in 4 en verwijder de harde kern.

  5. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.

  6. Hou 4 takjes tijm opzij voor de afwerking en rits de blaadjes van de 4 overige takjes tijm.

  7. Bereiding:
  8. Kook de zoete aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en stoof het witloof 8 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Verdeel de honing over het witloof en meng goed. Laat even karamelliseren en blus met het sinaasappelsap. Laat nog 5 min. sudderen op een zacht vuur.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de koteletten aan beide kanten goudbruin. Laat nog 5 min. bakken op een matig vuur en bestrooi met de tijmblaadjes. Haal het vlees uit de pan en blus de pan met 1,5 dl water. Laat lichtjes inkoken.

  12. Pureer de zoete aardappelen samen met 1 eetl. boter, de eidooier en de room. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de puree en het witloof over de borden. Leg er een kotelet bij en lepel er wat braadvocht over. Werk af met een takje tijm.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 618 kcal
Vet 33.3 g
Verzadigd vet 16.1 g
Koolhydraat 38.5 g
Suiker 22.4 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 38 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Terrefort A.O.P. Buzet

Bekijk het recept digitaal