- Bewaar

- Bewaar
Kotelet met zoeteaardappelpuree en gekaramelliseerd witloof
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Terrefort A.O.P. Buzet
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Pers de sinaasappel.
-
Snij het witloof in de lengte in 4 en verwijder de harde kern.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.
-
Hou 4 takjes tijm opzij voor de afwerking en rits de blaadjes van de 4 overige takjes tijm.
-
Bereiding:
-
Kook de zoete aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en stoof het witloof 8 min. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verdeel de honing over het witloof en meng goed. Laat even karamelliseren en blus met het sinaasappelsap. Laat nog 5 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de koteletten aan beide kanten goudbruin. Laat nog 5 min. bakken op een matig vuur en bestrooi met de tijmblaadjes. Haal het vlees uit de pan en blus de pan met 1,5 dl water. Laat lichtjes inkoken.
-
Pureer de zoete aardappelen samen met 1 eetl. boter, de eidooier en de room. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de puree en het witloof over de borden. Leg er een kotelet bij en lepel er wat braadvocht over. Werk af met een takje tijm.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Terrefort A.O.P. Buzet
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Pers de sinaasappel.
-
Snij het witloof in de lengte in 4 en verwijder de harde kern.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.
-
Hou 4 takjes tijm opzij voor de afwerking en rits de blaadjes van de 4 overige takjes tijm.
-
Bereiding:
-
Kook de zoete aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en stoof het witloof 8 min. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verdeel de honing over het witloof en meng goed. Laat even karamelliseren en blus met het sinaasappelsap. Laat nog 5 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de koteletten aan beide kanten goudbruin. Laat nog 5 min. bakken op een matig vuur en bestrooi met de tijmblaadjes. Haal het vlees uit de pan en blus de pan met 1,5 dl water. Laat lichtjes inkoken.
-
Pureer de zoete aardappelen samen met 1 eetl. boter, de eidooier en de room. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de puree en het witloof over de borden. Leg er een kotelet bij en lepel er wat braadvocht over. Werk af met een takje tijm.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Terrefort A.O.P. Buzet