Kotelet zonder been met aardappelblokjes en witloofsalade
Kotelet zonder been met aardappelblokjes en witloofsalade

Kotelet zonder been met aardappelblokjes en witloofsalade

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 720 kcal
Vet 38.9 g
Verzadigd vet 12.5 g
Koolhydraat 51.1 g
Suiker 13.2 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 38.6 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pers de citroen uit.

  3. Snij de harde kern uit het witloof en snij in fijne reepjes.

  4. Snij de ongeschilde appel in plakjes en daarna in staafjes.

  5. Snij de radijsjes in plakjes.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Doe het witloof en de appelstaafjes in een mengkom en besprenkel met het citroensap. Verdeel er de plakjes radijs over.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de koteletten 4 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de aardappelblokjes 8 à 10 min. Roer regelmatig om en kruid met wat zout.

  11. Meng de mayonaise met de plattekaas, het bieslook en kruid met peper en zout. Meng onder de groenten.

  12. Haal het vlees uit de pan en voeg 2 dl water toe aan de pan. Laat inkoken tot de helft.

  13. Afwerking:
  14. Snij het vlees in sneetjes en schik op de borden. Lepel er wat saus over en serveer met de aardappelblokjes en de witloofsalade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pers de citroen uit.

  3. Snij de harde kern uit het witloof en snij in fijne reepjes.

  4. Snij de ongeschilde appel in plakjes en daarna in staafjes.

  5. Snij de radijsjes in plakjes.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Doe het witloof en de appelstaafjes in een mengkom en besprenkel met het citroensap. Verdeel er de plakjes radijs over.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de koteletten 4 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de aardappelblokjes 8 à 10 min. Roer regelmatig om en kruid met wat zout.

  11. Meng de mayonaise met de plattekaas, het bieslook en kruid met peper en zout. Meng onder de groenten.

  12. Haal het vlees uit de pan en voeg 2 dl water toe aan de pan. Laat inkoken tot de helft.

  13. Afwerking:
  14. Snij het vlees in sneetjes en schik op de borden. Lepel er wat saus over en serveer met de aardappelblokjes en de witloofsalade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 720 kcal
Vet 38.9 g
Verzadigd vet 12.5 g
Koolhydraat 51.1 g
Suiker 13.2 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 38.6 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Les Vignes d'Adam Rosé A.O.P. Languedoc

Bekijk het recept digitaal