Koude komkommersoep
Koude komkommersoep

Koude komkommersoep

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 154 kcal
Vet 12.6 g
Verzadigd vet 8.1 g
Koolhydraat 5.3 g
Suiker 4.7 g
Vezel 1.8 g
Eiwit 4.1 g
Zout 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de 2 geschilde komkommers in blokjes.

  4. Bereiding:
  5. Smelt 2 eetl. boter in een grote kookpot. Stoof de fijngesnipperde sjalotten glazig.

  6. Voeg 1 kop water en 1 L kippenbouillon toe samen met de komkommerblokjes, 1,5 koffiel. rodewijnazijn en 1 eetl. fijngehakte dille. Breng aan de kook.

  7. Laat afgedekt 10 min. zachtjes koken.

  8. Mix de soep heel fijn en meng er de 150 g Griekse yoghurt door. Breng op smaak met peper en zout. Zet enkele uren koel weg.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de 2 geschilde komkommers in blokjes.

  4. Bereiding:
  5. Smelt 2 eetl. boter in een grote kookpot. Stoof de fijngesnipperde sjalotten glazig.

  6. Voeg 1 kop water en 1 L kippenbouillon toe samen met de komkommerblokjes, 1,5 koffiel. rodewijnazijn en 1 eetl. fijngehakte dille. Breng aan de kook.

  7. Laat afgedekt 10 min. zachtjes koken.

  8. Mix de soep heel fijn en meng er de 150 g Griekse yoghurt door. Breng op smaak met peper en zout. Zet enkele uren koel weg.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 154 kcal
Vet 12.6 g
Verzadigd vet 8.1 g
Koolhydraat 5.3 g
Suiker 4.7 g
Vezel 1.8 g
Eiwit 4.1 g
Zout 2.8 g

Bekijk het recept digitaal