- Bewaar

- Bewaar
Koude komkommersoep
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de 2 geschilde komkommers in blokjes.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een grote kookpot. Stoof de fijngesnipperde sjalotten glazig.
-
Voeg 1 kop water en 1 L kippenbouillon toe samen met de komkommerblokjes, 1,5 koffiel. rodewijnazijn en 1 eetl. fijngehakte dille. Breng aan de kook.
-
Laat afgedekt 10 min. zachtjes koken.
-
Mix de soep heel fijn en meng er de 150 g Griekse yoghurt door. Breng op smaak met peper en zout. Zet enkele uren koel weg.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de 2 geschilde komkommers in blokjes.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een grote kookpot. Stoof de fijngesnipperde sjalotten glazig.
-
Voeg 1 kop water en 1 L kippenbouillon toe samen met de komkommerblokjes, 1,5 koffiel. rodewijnazijn en 1 eetl. fijngehakte dille. Breng aan de kook.
-
Laat afgedekt 10 min. zachtjes koken.
-
Mix de soep heel fijn en meng er de 150 g Griekse yoghurt door. Breng op smaak met peper en zout. Zet enkele uren koel weg.