Koude soep met peultjes
Koude soep met peultjes

Koude soep met peultjes

Soep
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 134 kcal
Vet 6.9 g
Koolhydraat 11.3 g
Eiwit 6.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  4. Bereiding:
  5. Smelt de boter in een kookpot en stoof de diepgevroren groentereepjes 2 min.

  6. Blus met de groentebouillon en breng aan de kook. Voeg de aardappelblokjes en de peultjes toe.

  7. Breng opnieuw aan de kook en laat 15 min. onafgedekt sudderen op een zacht vuur.

  8. Mix heel fijn, laat afkoelen en zet 2 à 3 u. in de koelkast.

  9. Afwerking:
  10. Meng de kaasjes onder de soep en werk vlak voor het serveren af met blaadjes munt.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 50 g peultjes in reepjes en 50 g aardappelen in blokjes. 2 Kook de peultjes en de aardappelblokjes 15 min. in een bodempje water samen met 50 g diepgevroren groentereepjes. 3 Mix alles.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  4. Bereiding:
  5. Smelt de boter in een kookpot en stoof de diepgevroren groentereepjes 2 min.

  6. Blus met de groentebouillon en breng aan de kook. Voeg de aardappelblokjes en de peultjes toe.

  7. Breng opnieuw aan de kook en laat 15 min. onafgedekt sudderen op een zacht vuur.

  8. Mix heel fijn, laat afkoelen en zet 2 à 3 u. in de koelkast.

  9. Afwerking:
  10. Meng de kaasjes onder de soep en werk vlak voor het serveren af met blaadjes munt.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 50 g peultjes in reepjes en 50 g aardappelen in blokjes. 2 Kook de peultjes en de aardappelblokjes 15 min. in een bodempje water samen met 50 g diepgevroren groentereepjes. 3 Mix alles.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 134 kcal
Vet 6.9 g
Koolhydraat 11.3 g
Eiwit 6.2 g

Bekijk het recept digitaal