Krabgratin met prei en sherry
Krabgratin met prei en sherry

Krabgratin met prei en sherry

45 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 269 kcal
Vet 18.1 g
Koolhydraat 10.4 g
Eiwit 12.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de tomaten (dat gaat gemakkelijk als u ze 10 sec. in kokend water legt). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Hak de ui en de knoflook fijn.

  4. Snij de beide preistengels met wat groen in fijne ringen.

  5. Laat de krab uitlekken.

  6. Meng 6 eetl. olijfolie met 2 eetl. gehakte verse peterselie. Kruid met een mespunt cayennepeper, peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan en voeg er de gehakte ui en knoflook bij. Laat al roerend enkele minuten stoven. Voeg de preiringetjes toe, kruid met peper en zout en laat nog een minuutje stoven (de prei moet nog krokant zijn). Blus met 1/2 dl sherry en haal van het vuur.

  9. Verdeel deze mengeling over vier vuurvaste schoteltjes en schep er de krab en de tomatenblokjes over.

  10. Bestrooi met paneermeel en giet in elk schoteltje wat gekruide olie. Schuif de schoteltjes in de oven en laat ze ± 10 min. lichtjes kleuren onder de grill.

  11. Afwerking:
  12. Dien onmiddellijk op met stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de tomaten (dat gaat gemakkelijk als u ze 10 sec. in kokend water legt). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Hak de ui en de knoflook fijn.

  4. Snij de beide preistengels met wat groen in fijne ringen.

  5. Laat de krab uitlekken.

  6. Meng 6 eetl. olijfolie met 2 eetl. gehakte verse peterselie. Kruid met een mespunt cayennepeper, peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan en voeg er de gehakte ui en knoflook bij. Laat al roerend enkele minuten stoven. Voeg de preiringetjes toe, kruid met peper en zout en laat nog een minuutje stoven (de prei moet nog krokant zijn). Blus met 1/2 dl sherry en haal van het vuur.

  9. Verdeel deze mengeling over vier vuurvaste schoteltjes en schep er de krab en de tomatenblokjes over.

  10. Bestrooi met paneermeel en giet in elk schoteltje wat gekruide olie. Schuif de schoteltjes in de oven en laat ze ± 10 min. lichtjes kleuren onder de grill.

  11. Afwerking:
  12. Dien onmiddellijk op met stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 269 kcal
Vet 18.1 g
Koolhydraat 10.4 g
Eiwit 12.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Gris 'Strangenberg' A.C. Alsace Wijn Grote witte wijn uit het hart van de Elzas. Hij heeft een mooi gele kleur en een intense neus van bloemetjes en wit fruit (abrikoos). Volle, sappige smaak en lange afdronk. Heerlijk als aperitief (6 à 8 °C), bij patés en streekkazen. Wijn La Charmée Manoir du Chardon A.C. Saint-Véran Dit is een verfrissende witte bourgogne van de chardonnaydruif. Hij heeft een expressieve neus van toast, acacia en citrusvruchten. De zachte en verfijnde smaak heeft een frisse finale.

Bekijk het recept digitaal